18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Utrecht – Ajax, tips en quotes 28 januari 2018

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: FC Utrecht – Ajax, Eredivisie
Aanvang: zondag 28 januari 2018, 12.30
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 4.08

Een duel tussen de nummer zes en de nummer twee van de ranglijst.

Knollentuin

FC Utrecht was, bij winst op Feyenoord, in punten gelijkgekomen met de landskampioen. Het inhaalduel, dat plaatsvond op een slecht bespeelbaar veld, eindigde in een remise.
Nog voordat Gyrano Kerk vlak voor rust de 1-1 eindstand vastlegde, was linksback Robin van der Meer al uitgevallen. Het is onduidelijk of hij tegen Ajax van de partij kan zijn.

Door het gelijke spel kwam FC Utrecht voor het vierde competitieduel op rij niet tot winst. Half december kon de ploeg van Jean-Paul de Jong (die toen nog assistent van Erik ten Hag was) voor het laatst een driepunter bijschrijven, uit bij VVV. De vorm in thuisduels is een stuk beter: Utrecht verloor geen van zijn laatste zes wedstrijden op eigen bodem.

Wedstrijd van het jaar

Duels tegen Ajax maken extra krachten los in Utrecht. Dat bleek wel in de eerste seizoenshelft. Na een slechte reeks wedstrijden, waaronder zware nederlagen tegen FC Twente en PSV, diende FC Utrecht Ajax in de ArenA een thuisnederlaag toe. Zakaria Labyad was met twee goals de gevierde man in het met 1-2 gewonnen duel.

Labyad staat in de belangstelling van Ajax en de clubtopscorer ziet een transfer naar Amsterdam wel zitten. Op de vraag of de match tegen Feyenoord zijn laatste was voor de Domstedelingen antwoordde Labyad ontkennend. Hij verwacht zondag tegen en niet met Ajax te spelen.

Geoliede machine

Ajax ging tegen Feyenoord verder waarmee de ploeg al voor de winterstop bezig was: het op overtuigende wijze winnen van Eredivisie-duels. Evenals tegen PSV lieten de Amsterdammers hun beste spel na rust zien. De 2-0 zege was een magere afspiegeling van de ware krachtsverhoudingen. Nieuwkomer Nicolas Tagliafico had geen last van aanpassingsproblemen. De Argentijn draaide moeiteloos mee in de geoliede machine die Ajax heet.

Ajax boekte tegen Feyenoord de vijfde competitiezege in successie. De nummer twee van de ranglijst bleef in zijn laatste acht Eredivisie-duels ongeslagen. Ajax bleef begin november tegen Utrecht voor het laatst met lege handen achter.

Onderlinge historie

Vorig seizoen won Ajax in de Galgenwaard dankzij een fantastische pegel van Lasse Schöne. De Deen maakte daarmee zijn eerder gemiste penalty goed. De zege betekende de eerste competitiewinst van Ajax in Utrecht sinds het seizoen 2008/2009.

Het geeft aan dat FC Utrecht sterk voor de dag komt als Ajax op bezoek is. In die zeven seizoenen dat Ajax verstoken bleef van een zege, won FC Utrecht vier keer. Daarbij moet wel aangetekend worden dat in de afgelopen vier jaar drie keer het duel onbeslist eindigde.

FC Utrecht – Ajax tip

Ajax wacht een zwaar duel, niet alleen vanwege de recente onderlinge historie. De grasmat in De Galgenwaard wordt al gekscherend een toendra genoemd. De erbarmelijke staat van het veld zal de kwaliteit van het spel niet ten goede komen. Bovendien heeft FC Utrecht een sterke thuisbalans. Tip: gelijkspel, bij Toto gequoteerd op 4.08.

FC Utrecht – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Utrecht: 4.77
Gelijkspel: 4.08
Winst Ajax: 1.59