18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Twente – Feyenoord wedden, tips en quotes 8 april 2018

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: FC Twente – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: Zondag 8 april 2018, 14.30 uur
Beste wedtip: Winst Feyenoord
Bookmaker: Toto
Quote: 1,66

Feyenoord gaat dit weekend proberen de vierde plaats te verstevigen. FC Twente wil de rode lantaarn doorgeven aan Sparta of Roda JC.

Strijd tegen degradatie

FC Twente won in 2018 nog niet één keer in de Eredivisie. De laatste overwinning dateert van twaalf december vorig jaar. Inmiddels is Gertjan Verbeek op non-actief gesteld door FC Twente en zal zijn assistent Marino Pusic de leiding hebben voor de rest van het seizoen. Afgelopen weekend speelde FC Twente met 0-0 gelijk, uit bij VVV-Venlo. Dit was de eerste wedstrijd waarin Pusic officieel de coach was van de Tukkers.

FC Twente heeft nog vijf wedstrijden om te voorkomen dat het volgend seizoen in de Jupiler League speelt. De strijd om degradatie lijkt tussen FC Twente, Sparta en Roda JC te gaan. Die drie ploegen staan binnen drie punten van elkaar: Roda JC heeft 23 punten, Sparta 21 punten en FC Twente twintig punten. De Tukkers hebben wel het beste doelsaldo van de drie, namelijk min twintig doelpunten. Sparta heeft het slechtste doelsaldo met -31 doelpunten en Roda JC zit daartussenin met -29 doelpunten.

Vierde plaats verstevigen

Feyenoord staat op de vierde plaats, drie punten boven FC Utrecht. De laatste weken gaat het goed met de Rotterdammers. Er werd de laatste drie wedstrijden in de Eredivisie gewonnen van AZ, PEC Zwolle en Excelsior. Vooral de winst op AZ is belangrijk geweest voor het zelfvertrouwen, want dit is de tegenstander in de finale van de KNVB Beker.

Als Feyenoord de finale wint, dan neemt de ploeg van Giovanni van Bronckhorst deel aan de derde voorronde van de Europa League. Als AZ de finale wint en derde wordt in de competitie, dan hoeft Feyenoord geen play-offs te spelen. De Rotterdammers moeten dan echter wel al beginnen in de tweede voorronde van de Europa League. Daardoor zullen ze er op gebrand zijn om de vierde plaats in de competitie te verstevigen.

Laatste ontmoetingen

De laatste keer dat FC Twente in eigen huis won van Feyenoord in de Eredivisie was op 4 november 2012. Toen wonnen de Tukkers met 3-0. FC Twente beschikte destijds nog wel nog over spelers als Dušan Tadić en Nacer Chadli.

Feyenoord won de laatste zes onderlinge ontmoetingen, zo ook aan het begin van het seizoen. Feyenoord wist te winnen met 2-1, door goals van Nicolai Jörgensen en Steven Berghuis.

Afwezigen

FC Twente zal het zonder Danny Holla en Haris Vučkić moeten doen. Holla pakte vorige week tegen VVV-Venlo zijn vijfde gele kaart en is daardoor geschorst. Vučkić moet geopereerd worden aan zijn voorste kruisband.

Feyenoord mist Jeremiah St. Juste al een tijd. Hij is geopereerd aan zijn schouder.

FC Twente – Feyenoord tip

Feyenoord is de laatste weken goed in vorm en de vierde plek is heel belangrijk i.v.m. de Europa League. FC Twente heeft in 2018 nog niet gewonnen in de Eredivisie. De laatste zes onderlinge ontmoetingen werden allemaal door Feyenoord gewonnen. Tip: winst voor Feyenoord, bij Toto gequoteerd op 1,66.

FC Twente – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Twente: 4,60
Gelijkspel: 3,80
Winst Feyenoord: 1,66