18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Groningen – PSV voorspelling – wedden, quotes en tip 27 oktober 2018

Bob Ligthart

Wedstrijd: FC Groningen – PSV, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 27 oktober, 19.45 uur
Beste wedtip: PSV wint en meer dan 1.5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 1.38

Zaterdagavond speelt de koploper tegen de hekkensluiter in de Eredivisie. Bij PSV loopt alles op rolletjes, terwijl bij FC Groningen alles mis lijkt te gaan. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op FC Groningen – PSV.

Alles gewonnen in de Eredivisie

PSV heeft al een aardig gat geslagen met de concurrentie. Ajax, dat tweede staat, heeft al een achterstand van vijf punten. Dat komt door de goede resultaten die de Eindhovenaren boekten in de Eredivsie. Na negen wedstrijden zijn ze nog steeds foutloos, want ze hebben 27 punten. PSV heeft ook veruit het beste doelsaldo in de Nederlandse competitie. 36 doelpunten voor en maar drie tegen. Dat is een van de redenen waarom de quote van meer dan 2.5 doelpunten niet hoog is. Die voorspelling heeft namelijk een quote van 1.44.

Jeroen Zoet wist al vijf wedstrijden op rij in de Eredivisie de nul te houden. Op 1 september, tegen Willem 2, kreeg hij voor het laatst een doelpunt tegen in de Nederlandse competitie. De quote van team 2 (PSV) wint zonder tegendoelpunt is opvallend hoog, namelijk 2.20.

De Eindhovenaren speelden woensdag nog in de Champions League tegen Tottenham. Het was een vermakelijke wedstrijd waarin beide teams grote kansen kregen. PSV kwam op voorsprong, maar het ging toch rusten met een 1-1 gelijkspel. In de tweede helft waren ‘The Spurs’ beter en keerde ze de wedstrijd om. Door een doelpunt van Harry Kane stond het na 54 minuten 1-2 voor de Engelse club. In de 79e minuut kreeg de doelman van Tottenham, Hugo Lloris, een rode kaart voor het neerhalen van de doorgebroken Hirving Lozano. Daarna werd PSV sterker en dat resulteerde ook in een goal. Luuk de Jong verschalkte de ingevallen Michel Vorm van dichtbij, daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-2. Het moet nog blijken of deze zware wedstrijd invloed heeft op de wedstrijd van zaterdag.

Dramatisch seizoen tot nog toe

Groningen is erg slecht begonnen aan het seizoen 2017/18. Het staat momenteel op de laatste plaats met vier punten uit negen wedstrijden. NAC staat in punten gelijk, maar het doelsaldo bepaalt dat de club uit het noorden de rode lantaarn draagt. Vorige week kwam Groningen nog op voorsprong tegen Heracles. Toch werd de ploeg alsnog overlopen en verloor het met 4-1.

De Graafschap is de enige club die dit seizoen verloor van de Groningse ploeg. Die wedstrijd dateert alweer van 28 augustus. Zelfs in de beker moest Groningen het onderspit delven. Het verloor met 0-2 van het gedegradeerde FC Twente. Het laatste punt dat de Groningers binnenhaalde, was tegen FC Utrecht. Die wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Groningen scoorde laat in dat duel, nadat Simon Gustafson, FC Utrecht, er met rood af moest. Het ziet er tot nu toe dus allemaal niet goed uit voor Groningen. Daarom heeft een overwinning van de Groningers een hoge quote, namelijk 8.05.

Onderlinge resultaten

De laatste vier keer dat Groningen en PSV elkaar tegen kwamen in de Eredivisie, eindigde het in een gelijkspel. In de vorige twee seizoenen werd er in Eindhoven niet gescoord. De wedstrijden in Groningen waren doelpuntrijker. Vorig jaar stond er na het laatste fluitsignaal een stand van 3-3 op het scorebord. De editie daarvoor leverde minder goals op, want beide ploegen scoorde een keer. De laatste keer dat Groningen won van PSV (2-3), was in 2014. De Eindhovenaren wonnen in 2016 nog overtuigend met 0-3.

FC Groningen – PSV tip

PSV verkeert in een blakende vorm en hield eerder deze week stand tegen een club uit de Europese top. Groningen staat er anders voor, want met die club gaat het erg slecht. De wedstrijd tegen Tottenham zal geen erge invloed hebben op de eindstand van FC Groningen – PSV. Het klasseverschil is nou eenmaal te groot. De tip bij deze wedstrijd is dat PSV wint en dat er meer dan 1.5 doelpunten vallen. Deze voorspelling heeft een quote van 1.38.

FC Groningen – PSV Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Groningen: 8.05
Gelijkspel: 5.30
Winst PSV: 1.30