18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Groningen – FC Twente voorspelling – wedden, quotes en tip 27 september 2018

Bob Ligthart

Wedstrijd: Groningen – FC Twente, KNVB Beker
Aanvang: donderdag 27 september 2018, 18.30 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 4.15

Donderdag staan er weer wedstrijden op het programma voor de KNVB Beker. FC Groningen ontvangt FC Twente en die twee ploegen gaan uitmaken wie er een ronde verder gaat. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op deze wedstrijd.

Hekkensluiter in de Eredivisie

Het seizoen is dramatisch begonnen voor FC Groningen. De club won maar één wedstrijd van de zes die het speelde. Door die resultaten staat het nu helemaal onderaan in de Eredivisie met drie punten. Vorig jaar kende FC Groningen ook al een minder seizoen, want toen eindigde het op de twaalfde plaats.

FC Groningen heeft al wel een paar lastige tegenstanders gehad, namelijk Vitesse, Ajax en AZ. In al die wedstrijden kwam de club uit Groningen tekort. Ook tegen de wat kleinere clubs konden de Groningers geen potten breken. Ze verloren van Willem 2 en PEC Zwolle met 0-1 voor eigen publiek. De enige wedstrijd die FC Groningen dit seizoen won, was die tegen De Graafschap. Dit was een magere 0-1 overwinning. Het moet dus echt anders voor de club uit Groningen als het verder wil klimmen op de ranglijst. Toch wordt de club wel als favoriet gezien in de wedstrijd tegen FC Twente. Een overwinning van de Groningers heeft namelijk een quote van 1.54.

Terug naar het hoogste niveau

Dat FC Twente zo snel mogelijk terug wil naar de Eredivisie zal niemand verbazen. De club is aardig begonnen aan het nieuwe seizoen, maar het kan nog een stuk beter. De Tukkers speelde tot nu toe zes wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin wonnen ze vier keer, speelden ze een keer gelijk en verloren ze eenmaal. Met die dertien punten staan zij momenteel op de vijfde plek.

FC Twente liet de punten die het verloor liggen tegen de kleinere ploegen. Tegen Helmond Sport, dat nu zeventiende staat, speelde de Tukkers gelijk met 2-2. Van Top Oss verloor het zelfs, maar die club doet het aardig dit seizoen. Het staat namelijk op de zevende plaats terwijl het vorig seizoen op de vijftiende plaats eindigde. Tegen Sparta en Roda JC wist FC Twente dan weer wel te winnen. Dat zijn op papier moeilijkere tegenstanders. De bookmakers denken dat FC Groningen wel een maatje te groot is voor de club uit Enschede. Een overwinning van de Tukkers heeft daarom een quote van 5.55. Ook bij dubbele kans X of FC Twente blijft de quote hoog, namelijk 2.12.

Onderlinge duels

In het seizoen 2017/18 kwamen de ploegen elkaar twee keer tegen in de Eredivisie. Aan het begin van het seizoen eindigde FC Groningen – FC Twente in 1-0. Later dat seizoen kende het duel geen winnaar. Na 90 minuten stond er een score van 1-1 op het bord. Een jaar eerder wonnen de Tukkers nog uit in Groningen met 3-4. Thuis verloren ze dan wel weer met 3-5. Beide clubs hebben dus laten zien dat ze de ander kunnen verslaan.

Geblesseerd of Geschorst

Mimoun Mahi en Mateo Cassiera zaten vorige week niet bij de wedstrijdselectie tegen AZ. Het is onbekend of zij in actie zullen komen tegen FC Twente. De Tukkers moeten het doen zonder Oussama Assaidi, want hij kampt al een tijd met een knieblessure.

FC Groningen – FC Twente tip

De teams zijn allebei erg verschillend begonnen aan het seizoen. FC Groningen kende een dramatische start. FC Twente begon redelijk en draait bovenin mee op een lager niveau. De Tukkers willen laten zien dat ze ook op een niveau hoger meekunnen. Deze wedstrijd is daar een uitgelezen kans voor. De teams ontliepen elkaar ook weinig in de onderlinge duels van de afgelopen jaren. De tip bij FC Groningen – FC Twente is dat de wedstrijd eindigt in een gelijkspel. Deze voorspelling heeft een quote van 4.15 bij Toto. Let op: het gaat hier om de stand na 90 minuten, dus exclusief een eventuele verlenging.

Groningen – FC Twente KNVB Beker wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Groningen: 1.54
Gelijkspel: 4.15
Winst FC Twente: 5.55