18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Groningen – Ajax wedden, tips en quotes 1 april 2018

Daniël van Bokhoven

Wedstrijd: FC Groningen – Ajax, Eredivisie
Aanvang: zondag 1 april 2018, 14.30 uur
Beste wedtip: winst Ajax en over 2.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.50

Nummer dertien FC Groningen ontvangt nummer twee Ajax in het NoordLease Stadion.

FC Groningen bezig aan kleurloos seizoen

Voor FC Groningen valt er dit seizoen niets meer te winnen. Een plek in de play-offs voor Europees voetbal is te ver weg en ook  een play-offplek in de nacompetitie voor promotie/degradatie lijkt niet aan de orde. Voor de Groningers is het dus zaak om de laatste wedstrijden goed door te komen en – het dit seizoen niet bepaald verwende publiek – vermaak te bieden.

De laatste competitiewedstrijd was eigenlijk typerend voor het FC Groningen van dit seizoen. De ploeg stond in Alkmaar op bezoek bij nummer drie AZ met 2-0 achter en mocht doelman Sergio Padt danken dat dit niet meer was. Toch richtte de ploeg van de na dit seizoen vertrekkende trainer Ernest Faber zich op en kwam het mede dankzij een mooi doelpunt van Doan Ritsu langszij. In de laatste minuut ging FC Groningen toch onderuit en stapte het met een 3-2 nederlaag puntloos van het veld.

Ajax geeft titelhoop niet op

Voor Ajax leek de tweede plek dit seizoen het maximaal haalbare, maar de hoop op de eerste titel sinds 2014 is toch niet verdwenen uit Amsterdam. Zes speelrondes voor het eind staat Ajax weliswaar zeven punten achter op PSV, maar de ploeg van Erik ten Hag blijft strijdlustig en azen op die felbegeerde eerste stek. Om dat te bereiken, is FC Groningen de eerste horde die genomen moet worden.

De laatste wedstrijd was voor Ajax geen moeilijke. Op bezoek bij nummer zestien Sparta werden de drie punten met een 2-5 overwinning makkelijk mee terug naar Amsterdam genomen en nu is het voor Ajax zaak om zelf te winnen en te hopen op puntverlies van concurrent PSV.

Head to head

Eerder dit seizoen troffen FC Groningen en Ajax elkaar al in de Amsterdam ArenA: toen was Ajax met 3-1 veel te sterk voor de Groningers. Vorig was er sprake van succes voor ‘De Trots van het Noorden’, in eigen stadion. Toen werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Ajax. De laatste Groningse overwinning dateert van 2014 (2-0).

FC Groningen – Ajax tip

FC Groningen heeft niets meer om voor te spelen (al is het officieel nog niet veilig), terwijl Ajax vecht voor de laatste kansen in de titelrace. De Amsterdammers hebben veel meer kwaliteit dan Groningen, scoren zelf vrij veel, maar hebben ook moeite om de ‘nul’ te houden. Tip: Ajax wint en over 2.5 goals, bij Toto gequoteerd op 1.50.

FC Groningen – Ajax wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Groningen: 8.70
Gelijkspel: 5.70
Winst Ajax: 1.26