18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Emmen – PSV voorspelling – wedden, quotes en tip 20 januari 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: FC Emmen – PSV, Eredivisie
Aanvang: zondag 20 januari 2019, 14.30 uur
Beste wedtip: winst PSV
Bookmaker: Toto
Quote: 1.24

De eerste wedstrijd in 2019 is meteen een grote voor promovendus FC Emmen. In eigen huis neemt de nummer 13 van de competitie het op tegen koploper PSV. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel FC Emmen – PSV.

Prima eerste seizoenshelft

FC Emmen kan terugkijken op een prima eerste seizoenshelft. De Drenthenaren spelen dit seizoen voor het eerst in de Eredivisie en haalden tot nu toe 17 punten uit 17 wedstrijden. Er werd vier keer gewonnen, vijf keer gelijkgespeeld en acht keer verloren.

Er zaten een aantal knappe overwinningen bij. Zo won FC Emmen op de eerste speeldag met 1-2 van ADO Den Haag. Op 16 september 2018 moest ook FC Utrecht, doorgaans moeilijk te verslaan thuis, eraan geloven. De Drenthenaren zegevierden met 1-2 over de Domstedelingen.

De laatste wedstrijd die FC Emmen vóór de winterstop speelde was er een tegen een concurrent. Willem II kwam namelijk op bezoek aan De Oude Meerdijk. De Tilburgers bleken uiteindelijk te sterk en keerden met een 0-2 overwinning huiswaarts.

Tegen de ‘grote jongens’ van de competitie heeft Emmen het dit seizoen nog lastig. Eerst werd er met maar liefst 5-0 verloren op bezoek bij Ajax, daarna met 6-0 op bezoek bij PSV en tot slot werd er met 1-4 verloren van Feyenoord. Voor de wedstrijd FC Emmen – PSV schatten de bookmakers de kansen voor FC Emmen niet hoog in. Een overwinning van Emmen staat namelijk gequoteerd op 9.50. Verder staat een overwinning van PSV op 1.24 en een gelijkspel op 5.95.

Nog altijd de koploper

PSV is nog altijd koploper van de Eredivisie. De Eindhovenaren koesterden lange tijd een voorsprong van vijf punten op nummer twee Ajax. Echter leed PSV een pijnlijke en tevens ook de eerste nederlaag op bezoek bij Feyenoord. Doordat Ajax toen wel won is het gat nu inmiddels twee punten. Steken laten vallen in de op papier makkelijke wedstrijden is dus geen optie voor de ploeg van Mark van Bommel.

Vóór de winterstop speelde PSV een thuiswedstrijd tegen AZ. Hoewel de Alkmaarders in de 16e minuut op voorsprong kwamen, kende PSV een redelijk gemakkelijke avond. Het werd uiteindelijk 3-1 voor de Brabanders.

Onderlinge resultaten

FC Emmen – PSV stond nog niet eerder op het programma in de Eredivisie, maar de omgekeerde versie wel. Op 20 oktober 2018 veegde PSV de vloer aan met de Drenthenaren. Mede door twee goals van Luuk de Jong en Gastón Pereiro werd het 6-0 in Eindhoven.

Emmen en PSV ontmoetten elkaar wel drie keer eerder in het kader van het bekertoernooi. Alle drie de keren ging PSV er met de volle buit vandoor.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij FC Emmen kan men beschikken over een fitte wedstrijdselectie.

Bij PSV staat Ryan Thomas aan de kant vanwege een knieblessure.

FC Emmen – PSV tip

PSV verloor dit seizoen pas één keer en won voor de rest nog elk duel. FC Emmen is de debutant en gaat het dus zeker lastig krijgen. Het krachtsverschil is over het algemeen gewoon te groot en daarom is de beste FC Emmen – PSV tip dat PSV wint met een quotering van 1.24 bij Toto.

FC Emmen – PSV Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Emmen: 9.50
Gelijkspel: 5.95
Winst PSV: 1.24