18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Emmen – Feyenoord voorspelling – wedden, quotes en tip 9 december 2018

Bob Ligthart

Wedstrijd: FC Emmen – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: zondag 9 december 2018, 14.30 uur
Beste wedtip: Feyenoord wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.40

Feyenoord verruilt de kolkende kuip dit week voor De Oude Meerdijk in Emmen. Het gaat namelijk op bezoek bij de nummer vijftien van de Eredivisie, FC Emmen. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op FC Emmen – Feyenoord.

Evenveel punten als wedstrijden

Na veertien wedstrijden spelen, staat Emmen op de vijftiende plaats in de Eredivisie met veertien punten. Voorafgaand aan het seizoen zou de club hiervoor hebben getekend, want dit is het eerste jaar dat de promovendus op het hoogste niveau van Nederland uitkomt. Emmen heeft de hete adem van Groningen in de nek. Die club heeft namelijk maar een punt minder. Het kan zomaar dat de club uit Emmen na deze week onder de streep van de nacompetitie staat. Een overwinning van Emmen heeft namelijk een quote van 7.10 zondag, wat aangeeft hoezeer de club voor het duel met Feyenoord als underdog wordt gezien.

 

Emmen is een stugge ploeg, want het verloor maar twee van de laatste zeven duels. Vorige week speelde de club uit bij Vitesse met 1-1 gelijk. Ondanks dat Emmen het erg moeilijk had in Arnhem, hield het toch stand. Het geluk was ook aan de zijde van de laagvlieger; Bryan Linssen mistte net voor tijd een strafschop waardoor Vitesse het duel niet naar zich toe trok.

Steeds dichter bij PSV en Ajax

Een week geleden bracht Feyenoord de spanning weer terug in de Eredivisie. Het won met 2-1 van PSV en daardoor liep Ajax in op de regerend landskampioen. De Rotterdammers gingen na een erg sterke eerste helft rusten met een 2-0 voorsprong. In de tweede helft deed Steven Bergwijn nog wat terug, maar dat was niet genoeg voor de club uit Eindhoven.

 

Deze week haalde Feyenoord de gestaakte wedstrijd van een paar weken geleden tegen VVV-Venlo in. De Rotterdammers waren veel te sterk en wonnen dan ook vrij eenvoudig. Door die overwinning staat Feyenoord nu nog maar vijf punten achter Ajax en negen achter PSV.

 

De club uit Rotterdam heeft tot nu toe nog maar twee wedstrijden verloren dit seizoen in de Eredivisie. Daarnaast speelde Feyenoord nog twee wedstrijden gelijk. Het is dus eigenlijk bezig met een vrij goed seizoen, maar dat valt nu pas op omdat het dichtbij de top komt.

Feyenoord zonder Nicolai Jørgensen

Feyenoord moet het zondag hoogstwaarschijnlijk zonder Nicolai Jørgensen doen. De Deense spits raakte in het duel met PSV geblesseerd aan zijn hamstring. Hij lijkt niet op tijd fit voor de wedstrijd tegen Emmen.

Vriendschappelijke wedstrijden

In 2014 en 2015 speelden de ploegen voor het laatst tegen elkaar, maar dat was niet in competitieverband. Vier jaar geleden eindigde de wedstrijd in 0-2 voor Feyenoord. Een jaar later waren de Rotterdammers weer te sterk en wonnen toen met 2-1. De Rotterdamse club is zondag dan ook de favoriet in het duel met Emmen. Een overwinning van Feyenoord heeft namelijk een quote van 1.40.

FC Emmen – Feyenoord tip

Feyenoord is bezig met een goed seizoen en komt steeds dichter bij PSV en Ajax. De laatste weken heeft het laten zien dat het ook van moeilijke tegenstanders kan winnen. Emmen is een stugge ploeg, maar lijkt toch niet tegen de ploeg uit Rotterdam opgewassen te zijn. De tip bij deze wedstrijd is dat Feyenoord wint. Deze voorspeling heeft een quote van 1.40 bij Toto.

FC Emmen – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Emmen: 7.10
Gelijkspel: 5.15
Winst Feyenoord: 1.40