18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Dordrecht – Sparta wedden, tips en quotes 10 mei 2018

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: FC Dordrecht – Sparta, Play-offs promotie/degradatie
Aanvang: Donderdag 10 mei 2018, 16.45 uur
Beste wedtip: Winst Sparta en meer dan 2,5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 2.07

FC Dordrecht heeft al één ronde van de play-offs overleefd en houdt daardoor zicht op promotie naar de Eredivisie. Penalty’s gaven uiteindelijk de doorslag in het tweeluik met SC Cambuur. Voor eredivisionist Sparta is dit de eerste wedstrijd in de strijd om degradatie te voorkomen.

Laagste doelsaldo in de Eredivisie

Sparta eindigde dit seizoen op de zeventiende plaats en speelt daarom in de nacompetitie. Met 27 punten eindigde het team van Dick Advocaat drie punten boven het gedegradeerde FC Twente. Het is maar goed dat het niet aankwam op het doelsaldo, want dan was Sparta gedegradeerd. De club uit Rotterdam scoorde het minst van iedereen en kreeg er de meeste tegen. Dit leverde een doelsaldo op van -41 aan het einde van het seizoen.

In de afgelopen periode deed Sparta het goed tegen de directe concurrenten en andere teams uit het rechterrijtje. Er werd gewonnen van Roda JC, VVV-Venlo en NAC. Dit bleken achteraf belangrijke punten, want daardoor had FC Twente het nakijken.

Ongelooflijke comeback

Dordrecht moet drie rondes overleven om te promoveren naar de Eredivisie. De eerste ronde is de club doorgekomen door uiteindelijk van SC Cambuur te winnen met penalty’s. In het eerste duel van het tweeluik verloor Dordrecht thuis met 1-4. De wedstrijd in Friesland begon ook niet goed, want na 30 minuten kwam Cambuur alweer op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft werd deze stand omgebogen naar 1-4 en daardoor moesten penalty’s de beslissing brengen.

Het zou een ontzettende stunt zijn als Dordrecht daadwerkelijk promoveert naar de Eredivisie. Deze ploeg eindigde namelijk als dertiende dit seizoen in de Jupiler League. In de derde periode pakte Dordrecht de meeste punten en daarom is er nog zicht op promotie. Het doelsaldo van de Dordtenaren is ook niet goed, namelijk -24. Dit komt vooral door de vele tegengoals (81). Alleen FC Eindhoven kreeg meer tegendoelpunten om de oren dit seizoen (83).

Laatste ontmoetingen

Deze twee club stonden vorig seizoen voor het laatst tegenover elkaar. Het betrof een bekerwedstrijd die Sparta thuis won met 3-1. In het seizoen 2015/16 speelden de clubs allebei in de Jupiler League. De eerste wedstrijd eindigde met 0-3 in het voordeel van de Spartanen. Later dat seizoen wist Dordrecht te winnen met 2-3.

Afwezigen

Sparta-verdediger Julian Chabot moest afgelopen weekend geblesseerd het veld verlaten in de 30e minuut. Hij zal dus hoogstwaarschijnlijk niet spelen donderdag.

Aan de kant van Dordrecht zijn geen blessures bekend.

FC Dordrecht – Sparta tip

De laatste weken van de Eredivisie heeft Sparta bewezen dat het tegen de directe concurrenten punten kan pakken. Het niveau van de Jupiler League ligt lager en in deze competitie is Dordrecht geëindigd als dertiende. Beide teams kregen veel goals tegen in de competitie en vorige week kreeg de ploeg uit Dordrecht thuis ook vier goals tegen. Wedtip: winst Sparta en meer dan 2,5 doelpunten, bij Toto gequoteerd op 2.07.

FC Dordrecht – Sparta Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Dordrecht: 3.95
Gelijkspel: 4.00
Winst Sparta: 1.74