18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Barcelona – Sevilla voorspelling – wedden, quotes en tip 6 oktober 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: FC Barcelona – Sevilla, La Liga
Aanvang: zondag 6 oktober 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: winst FC Barcelona
Bookmaker: Toto
Quote: 1.48

In Spanje staat er een interessant affiche op het programma. De nummers vier en zes van de Spaanse competitie gaan het tegen elkaar opnemen: FC Barcelona – Sevilla. Dit is onze voorbeschouwing voor dit duel.

Uit het dal geklommen

FC Barcelona is enigszins over de slechte start van de competitie heen gekomen. De Catalanen staan inmiddels vierde met dertien punten uit zeven wedstrijden. Dat zijn evenveel punten als Sevilla en Real Sociedad. Winst tegen Sevilla betekent dus dat Barça een gat slaat.

Ook de koppositie is zeker nog vol in het zicht. De huidige lijstaanvoerder is aartsrivaal Real Madrid en die ploeg heeft slechts twee punten meer.

De afgelopen drie wedstrijden heeft Barcelona telkens gewonnen. Eerst was er de zege op Villarreal (2-1), daarna de zege op Getafe (0-2) en als laatste de overwinning op Internazionale in de Champions League (2-1).

Vooral in de Champions League had Barça behoefte aan een zege. De eerste wedstrijd tegen Borussia Dortmund eindigde in een 0-0-gelijkspel. Tegen Inter stond Barcelona al na twee minuten op een 0-1-achterstand. Luis Suárez nam Barcelona uiteindelijk bij de hand en zorgde met twee treffers voor de 2-1-overwinning.

Moeizame zege op APOEL Nicosia

Sevilla heeft ook de tweede groepswedstrijd in de Europa League winnend afgesloten. Na de zege op FK Qarabağ (3-0) was het nu het Cypriotische APOEL Nicosia dat er aan moest geloven. Sevilla boekte uiteindelijk een kleine zege (1-0). Het was de betere ploeg in het treffen met de Cyprioten, maar drukte dit niet overtuigend uit in de score.

In de competitie had Sevilla al een zeer belangrijke overwinning geboekt op Real Sociedad. Sociedad was bij een overwinning namelijk verder weggelopen. Sevilla won met 3-2 in eigen huis. Nu hebben Sociedad en Sevilla dus een identiek puntenaantal en is de afstand met de top van de ranglijst zeer klein.

Wat denken de bookmakers van FC Barcelona – Sevilla?

De bookmakers geloven eerder in een overwinning van Barcelona. Die weddenschap staat gequoteerd op 1.48.

Een uitoverwinning van de bezoekers uit Sevilla zien ze minder snel gebeuren. Je krijgt 5.75 keer je inzet terug als dit gebeurt.

Een gelijkspel staat op 4.30.

Terug in de tijd

FC Barcelona en Sevilla hebben een aardig aantal keer tegen elkaar gespeeld in het verleden. Maar liefst 165 keer kruisten deze twee Spaanse ploegen de degens.

De onderlinge statistieken zijn overduidelijk in het voordeel van Barcelona. De Catalanen wonnen maar liefst 91 keer. Sevilla boekte 39 zeges.

Vorig seizoen troffen deze twee ploegen elkaar vier keer. Tweemaal in de competitie en tweemaal in de beker.

In de competitie won Barcelona zowel uit als thuis met 4-2. In de beker won Sevilla in eigen huis met 2-0 en werd het in de return afgedroogd met 6-1.

Teamnieuws

Bij Barcelona staan Samuel Umtiti, Jordi Alba, Júnior Firpo en Ansu Fita aan de kant.

Bij Sevilla kan Daniel Carriço niet in actie komen.

FC Barcelona – Sevilla tip

Barcelona wil de strijd om de koppositie graag in leven houden, maar dan is winst tegen Sevilla wel noodzakelijk. De onderlinge resultaten lachen de Catalanen toe en ook het krachtsverschil zal gaan meespelen. Onze tip bij FC Barcelona – Sevilla is dan ook dat Barcelona wint. Die weddenschap heeft een quotering van 1.48 bij Toto.

FC Barcelona – Sevilla La Liga wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Barcelona: 1.48
Gelijkspel: 4.30
Winst Sevilla: 5.75