18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Barcelona – Manchester United voorspelling – wedden, quotes en tip dinsdag 16 april 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: FC Barcelona – Manchester United, Champions League
Aanvang: dinsdag 16 april 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: winst FC Barcelona
Bookmaker: Toto
Quote: 1.36

De returns van de kwartfinales in de Champions League staan voor de deur. FC Barcelona wist de eerste slag in het tweeluik met Manchester United met 0-1 te winnen. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel FC Barcelona – Manchester United.

Winst zonder te imponeren

Barcelona won met minimale cijfers van Manchester United: 0-1 en daar is ook alles mee gezegd. Het was niet hoogstaand wat de voetbalgrootmacht liet zien in Engeland. Bij de eerste keer dat Barça echt aanzette, was het meteen raak. Lionel Messi zag Luis Suarez vrijstaan en diens voorzet werd door Luke Shaw ongelukkig in het eigen doel gewerkt. United probeerde het daarna wel en het hield door het zwakke spel van Barcelona hoop op een doelpunt. De Engelsen kwamen toch nog een aantal keer goed weg. Het bleef bij 0-1 en dus is er nog van alles mogelijk in de return in Camp Nou.

In de competitiewedstrijd die daarop volgde spaarde Ernesto Valverde maar liefst 10 spelers voor de return. Barça trad dan ook met een B-elftal aan tegen hekkensluiter SD Huesca. Barcelona speelde zwak en kwam niet tot scoren. De nummer laatst deed dat ook niet en dus eindigde het in een bloedeloos 0-0 gelijkspel.

Spannend slot van de competitie

Voor Manchester United staat er veel op het spel in het slot van de competitie. De Mancunians staan momenteel op de vijfde plaats met 64 punten uit 33 wedstrijden. Het verschil met nummer drie Tottenham Hotspur bedraagt slechts drie punten.

United maakte in die race om plek drie tegen afgelopen wedstrijd geen fout. Thuis tegen West Ham United werd het door twee treffers van Paul Pogba 2-1. Allebei de treffers werden vanaf de penaltystip gemaakt.

Voor de return in Camp Nou zien de bookmakers United niet als favoriet. Een hoge quotering van 7.10 is namelijk verbonden aan een overwinning van Manchester. Verder staat een Spaanse overwinning op 1.36 en een gelijkspel op 4.85.

Onderlinge resultaten

FC Barcelona en Manchester United stonden 12 keer eerder tegenover elkaar in het verleden. De statistieken zijn in Spaans voordeel met vijf overwinningen. United won drie keer en het eindigde vier keer in een gelijkspel.

De laatste drie edities werden allemaal door FC Barcelona gewonnen. Achtereenvolgens werd het 3-0, 3-1 en 0-1.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij FC Barcelona zijn Thomas Vermaelen, Sergi Roberto, Ivan Rakitic en Rafinha er tegen Manchester United niet bij.

Bij Manchester United zijn de volgende spelers afwezig: Luis Antonio Valencia, Alexis Sanchez, Eric Bailly, Phil Jones en Luke Shaw.

FC Barcelona – Manchester United tip

FC Barcelona heeft het belangrijke uitdoelpunt te pakken en weet dus dat Manchester United minimaal twee keer moet scoren om door te gaan. United zal op haar beurt snel een goal willen maken om Barcelona zenuwachtig te maken. Met de ervaring die Barcelona heeft, is het aannemelijk dat ze de klus in eigen huis afmaken. De beste FC Barcelona – Manchester United tip is dat Barcelona wint met een quotering van 1.36 bij Toto.

FC Barcelona – Manchester United Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Barcelona: 1.36
Gelijkspel: 4.85
Winst Manchester United: 7.10