18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Barcelona – Bayern München voorspelling – wedden, quotes en tip 14 augustus 2020

Joris Gemen

Wedstrijd: FC Barcelona – Bayern München, Champions League
Aanvang: vrijdag 14 augustus 2020, 21.00 uur
Beste wedtip: Bayern München to qualify
Bookmaker: Toto
Quote: 1.50

In de kwartfinale van de Champions League staan FC Barcelona en Bayern München tegenover elkaar. Een mooi affiche met als inzet een plek in de halve finale. Dit is onze voorbeschouwing voor FC Barcelona – FC Bayern München.

Napoli verslagen

FC Barcelona heeft zich ten koste van Napoli geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. In de eerste wedstrijd kwamen beide ploegen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Drie Mertens opende de score namens de Italianen en zag vervolgens Antione Griezmann gelijk maken in de 57e minuut. Vervolgens kreeg Arturo Vidal nog een rode kaart in de 89e minuut. Barcelona had met het uitdoelpunt dus de beste papieren voor de return. In die wedstrijd stond het na 46 minuten minuten al met 3-0 voor. De 3-1 van Lorenzo Insigne in de vijfde minuut van de blessuretijd was niets meer dan een doekje voor het bloeden.

Barça doet het goed in deze editie van de Champions League. Het is nog ongeslagen en werd eerste in de groep. De Spanjaarden werden ingedeeld in groep F met Borussia Dortmund, Internazionale en Slavia Praag. Er werd vier keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. Dat leverde een puntenaantal van veertien op én de groepswinst.

Alleen nog maar gewonnen

Je hebt altijd baas boven baas en daar is Bayern München het bewijs van. De Duitsers zijn net als Barcelona nog ongeslagen in de Champions League, maar speelde nog niet eerder gelijk. Het wist dus tot nu toe álle wedstrijden te winnen. In de groepsfase eindigden ze op de eerste plaats met achttien punten uit zes wedstrijden. Nummer twee Tottenham Hotspur had acht punten minder.

In de achtste finale trof het vervolgens Chelsea. Bayern had eigenlijk geen kind aan de Londenaren. De eerste wedstrijd werd gespeeld op Stamford Bridge. De bezoekers wonnen uiteindelijk met 0-3 en zaten op rozen voor de return. In die wedstrijd stond het na 24 minuten al 2-0 voor Bayern. Tammy Abraham deed in de 44e minuut iets terug, maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg in de tweede helft uitliep naar 4-1.

Wat denken de bookmakers van FC Barcelona – Bayern München ?

De bookmakers zien Bayern München als de favoriet voor de overwinning. Een zege van de Bayern staat gequoteerd op 1.94. Een overwinning van Barcelona krijgt een quotering van 3.35. Een gelijkspel staat daarnaast gequoteerd op 3.75

Terug in de tijd

Barcelona en Bayern stonden veertien keer eerder tegenover elkaar. De statistieken zijn in het voordeel van Bayern met zeven overwinningen. Barça wist vijf keer te winnen en het eindigde twee keer in een gelijkspel.

Beide ploegen stonden in 2015 voor het laatst tegenover elkaar. Toen was de halve finale van de Champions League het decor. De heenwedstrijd werd gewonnen door Barcelona met 3-0 en de return door Bayern met 3-2. Barcelona won de Champions League ook in dat seizoen.

Teamnieuws

Bayern heeft de topscorer van de Champions League in de gelederen. Robert Lewandowski scoorde in deze editie al dertien keer. Voorspellen dat Lewandowski in het duel met Barça trefzeker is, levert een quotering van 1.83 op. Voorspellen dat hij de laatste doelpuntenmaker van de wedstrijd wordt, staat gequoteerd op 4.05.

FC Barcelona – Bayern München tip

Een heuse titanenstrijd tussen twee goede ploegen. Bayern is de favoriet en heeft met Lewandowski veel scorend vermogen voorin. Het zal het wel lastig gaan krijgen tegen Barcelona. Een verlenging is zeker niet uitgesloten. Daarom is onze tip bij FC Barcelona – Bayern München dat Bayern zich gaat kwalificeren (na 90 minuten óf na 120 minuten en een eventuele penaltyserie) voor de halve finale. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.50 hij Toto.

FC Barcelona – Bayern München Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Barcelona: 3.35
Gelijkspel: 3.75
Winst Bayern München 1.94