18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Excelsior – PSV wedden, tips en quotes 26 november 2017

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Excelsior – PSV, Eredivisie
Aanvang: zondag 26 november 2017, 14.30 uur
Beste wedtip: meer dan 2.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.44

Excelsior krijgt koploper PSV op bezoek.

Goede reeks Excelsior gestopt

We vinden Excelsior terug op de tiende plaats, een keurige positie voor de club met één van de kleinste begrotingen van de Eredivisie. Nadat er aan de start van het seizoen zeven punten werden behaald uit evenzoveel duels, begon het elftal van trainer Mitchell van der Gaag aan een knappe reeks van vier ongeslagen duels, waarin zelfs drie wedstrijden werden gewonnen. Vorige speelronde liep het bezoek aan FC Utrecht minder goed af: de Domstedelingen waren met 3-1 te sterk.

Opmerkelijk is dat Excelsior vooral op verplaatsing punten pakt. Op Woudestein sprokkelden de Kralingers pas vier punten bij elkaar, tegenover dertien buiten de deur. Excelsior scoorde ook pas vier keer voor eigen publiek.
Daartegenover staat dat de vier thuispunten wel in de laatste twee wedstrijden werden behaald, tegen Sparta en Roda JC. In die twee duels kreeg Excelsior in totaal ook maar één goal tegen.

Kwetsbare koploper

Op papier staat PSV er uitstekend voor, het beste zelfs van alle teams. De koploper koestert bij het ingaan van deze speelronde een voorsprong van maar liefst acht punten op zowel Ajax als AZ. Over het spel van de afgelopen weken kan trainer Phillip Cocu echter niet tevreden zijn.
Zowel thuis tegen FC Twente (4-3) als uit bij PEC Zwolle (0-1) kwam de zege pas in de absolute sloftase tot stand. Hoewel de Eindhovenaren inmiddels zeven competitieduels op rij hebben gewonnen, slagen ze er nog altijd niet in om echt te overtuigen. Ergens is het dan ook geen verrassing dat PSV bij bookmaker Toto op dit moment niet wordt gezien als titelfavoriet.

Gescoord wordt er genoeg door de mannen van Cocu, gemiddeld meer dan drie keer per duel. Hirving Lozano en Jürgen Locadia voeren met ieder negen treffers ook de topscorersranglijst aan. De verdediging lijkt met name de achilleshiel. Zo moest doelman Jeroen Zoet in de laatste vijf wedstrijden zeven keer de bal uit het net vissen.

Geblesseerd en afwezig

De van PSV gehuurde verdediger Jordy de Wijs gaat het weerzien met de club waar hij onder contract staat missen. Knieklachten houden hem aan de kant. Luigi Bruins miste op donderdag nog de training wegens een bovenbeenblessure en Hicham Faik is door ziekte een twijfelgeval. Alessandro Damen, Desevio Payne, Lorenzo Burnet en Shane O’Neill zijn zeker niet inzetbaar.

Geen kopzorgen voor Cocu: de PSV-trainer kan over een volledig fitte selectie beschikken.

Onderlinge geschiedenis

Excelsior is er nog nooit in geslaagd om van PSV te winnen. De Eindhovenaren wonnen 34 van de veertig ontmoetingen, de overige zes wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Excelsior pakte twee jaar geleden voor het laatst een punt, toen het competitieduel in Eindhoven op 1-1 werd afgefloten. Op Woudestein pakte Excelsior in 2007 voor het laatst een punt tegen deze tegenstander.

De Rotterdamse club is voor PSV in het verleden ook op scorend vlak een fijne tegenstander gebleken. In totaal maakten de Brabanders al 115 doelpunten tegen Excelsior, goed voor een gemiddelde van bijna drie goals per wedstrijd.

Excelsior – PSV tip

PSV scoort veel maar incasseert ook het nodige. Excelsior is aan een aardige reeks bezig. De 1.44 quotering op meer dan 2.5 goals, een weddenschap die goed aansluit bij verschillende mogelijke scenario’s voor dit duel, lijkt mooie value te bieden.

Excelsior – PSV Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Excelsior: 8.33
Gelijkspel: 5.00
Winst PSV: 1.31