18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Excelsior – Ajax wedden, tips en quotes 6 mei 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Excelsior – Ajax, Eredivisie
Aanvang: zondag 6 mei 2018, 14.30 uur
Beste wedtip: Ajax wint & meer dan 2.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.54

Excelsior – Ajax is een wedstrijd om des keizers baard. Beide clubs kunnen niet meer stijgen op de ranglijst.

Euforie van een jaar geleden is weg

Het contrast met vorig jaar kon niet groter zijn. Begin mei 2017 stond Ajax op de drempel van de Europa League-finale na een weergaloos duel tegen Lyon. De eindstrijd van de EL ging weliswaar verloren, maar in Amsterdam leefde het gevoel dat Ajax weer helemaal terug was na enkele magere jaren.

Dat euforische gevoel verdween snel toen Ajax in de zomer van 2017, nog voordat de hoofdtoernooien van de UEFA-clubvoetbaltoernooien waren begonnen, al in Europa was uitgespeeld. Halverwege het seizoen werden de contouren van een rampseizoen zichtbaar: uitgeschakeld in de KNVB-beker en nagenoeg kansloos voor de landstitel.

Uitgerekend in het uitduel tegen PSV fungeerde Ajax als figurant in de kampioenswedstrijd van de Eindhovenaren. AZ’s aanval op de tweede plaats werd nog wel afgeslagen. Afgelopen zondag waren de Amsterdammers met 3-0 te sterk voor de Alkmaarders. Daarmee was de runner up-positie een feit.

Nieuwe seizoen start vroeg

Hoewel er nog één duel in de Eredivisie gespeeld moet worden, kan het vizier op volgend seizoen worden gericht. De tweede voorronde van de Champions League staat op 24 of 25 juli op het programma voor de Amsterdammers.

De nederlaag tegen PSV was de enige keer dat Ajax tegen een verliesbeurt aanliep in zijn laatste acht duels. In de helft van die wedstrijden scoorde Ajax drie of meer goals.

Merkwaardige prestatiecurve

Gelukkig bepaalt de hoogte van de begroting niet de stand op de ranglijst. Excelsior, dat al jaren over de laagste begrotingen in de Eredivisie beschikt, presteert ook dit seizoen weer boven zijn kunnen. Met een tiende plaats geven de Rotterdammers vele op papier betere clubs het nakijken.

Met 40 punten uit 33 duels beleeft Excelsior één van de beste Eredivisie-jaargangen uit de clubgeschiedenis. Het merkwaardige is dat de ploeg uit Kralingen bijna twee keer zoveel punten in uitduels (26 punten) als in thuiswedstrijden (14 punten) behaalt. Dit kalenderjaar boekte Excelsior slechts één competitiezege op eigen veld.

Recente onderlinge historie

Sinds Excelsior in 2014 terugkeerde in de Eredivisie pakten de Rotterdammers één punt in de zeven confrontaties met Ajax. Dat was vorig seizoen, toen Excelsior met 1-1 stand hield. Het laatste duel tussen beide clubs, in december 2017, eindigde in een 3-1 zege voor Ajax.

Excelsior – Ajax tip

Excelsior presteert in thuisduels beduidend minder dan in uitwedstrijden. Ajax won zeven van zijn laatste acht Eredivisie-duels en scoorde in de helft van die matchen minimaal drie keer. Tip: Ajax wint & meer dan 2.5 goals, bij Toto gequoteerd op 1.54.

Excelsior – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Excelsior: 8.50
Gelijkspel: 5.35
Winst Ajax: 1.29