18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Espanyol – Barcelona voorspelling – wedden, quotes en tip 8 december 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Espanyol – Barcelona, Primera Division wedden
Aanvang: zaterdag 8 december 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: Dubbele kans: Espanyol wint of X
Bookmaker: Toto
Quote: 2.20

Barcelona heeft de koppositie heroverd in de Primera División. In speelronde 15 wacht de stadsderby tegen Espanyol, dat dit seizoen ijzersterk presteert in thuisduels. Dit is de voorbeschouwing op Espanyol – Barcelona met wedtips en quotes.

Nivellering op het hoogste Spaanse niveau

Na 14 competitieduels heeft Barcelona 28 punten verzameld. Dat is Barça’s laagste aantal punten na 14 La Liga-wedstrijden sinds 2003/04. Desondanks zijn de Blaugranas koploper. Het zegt veel over het huidige seizoen, waarin de verschillen tussen de top en subtop klein zijn.

Espanyol stond zowel tijdens de 9e als de 11e speeldag op de tweede plaats, maar een reeks van drie nederlagen in de laatste drie duels heeft Los Periquitos teruggeworpen naar de 7e plaats. De achterstand op Barcelona bedraagt 7 punten.

Tot en met speelronde 11 werden in er 8 van Espanyols 11 competitiewedstrijden minder dan 2.5 goals gescoord. In de laatste 3 Primera Division-duels werden er telkens meer dan 2.5 doelpunten gemaakt. In 6 van de laatste 7 competitiewedstrijden tussen Espanyol en Barcelona die op het veld van Espanyol werden gespeeld, werden er minder dan 2.5 goals gescoord. Voorspellen dat er minder dan 2.5 goals vallen bij Espanyol – Barcelona is gequoteerd op 2.25.

Espanyol is zeker niet kansloos tegen Barcelona

Bij competitieduels van Barcelona komt het juist vaak voor dat er meer dan 2.5 goals worden gemaakt. In 4 van de laatste 6 La Liga-wedstrijden zelfs minimaal meer dan 4.5 doelpunten. De quote van 1.57 voor meer dan 2.5 goals is niet echt lucratief te noemen. Die van meer dan 3.5 doelpunten (gequoteerd op 2.40) en meer dan 4.5 goals (gequoteerd op 4.35) zijn dat wel.

Uitduels winnen in de Primera División is dit seizoen geen sinecure voor Barcelona. In 3 van de laatste 4 competitiewedstrijden op vreemde bodem bleef Barça zelfs verstoken van een zege. De drie keer dat Barcelona dit seizoen een uitwedstrijd won, was telkens met 1 goal verschil. Gezien de recente onderlinge historie, Espanyol speelde in 2 van zijn 3 laatste thuisduels gelijk tegen Barcelona, is de wedoptie Espanyol wint met handicap +1 (gequoteerd op 2.44) het overwegen waard.

Een andere wedmogelijkheid is de dubbele kans ‘Espanyol wint of X’, dat een quotering kent van 2.20. Espanyol won dit seizoen 5 van zijn 6 thuisduels in competitieverband, vandaar dat het wedden op de dubbele kans geen onlogische optie is.

Alle ballen op Borja Iglesias

Indien Espanyol scoort tegen Barcelona kun je er donder op zeggen dat Borja Iglesias de maker is. De spits is verantwoordelijk voor Espanyols laatste 6 competitiegoals. Voorspellen dat hij scoort tijdens Espanyol – Barcelona is gequoteerd op 2.80. In 4 van Espanyols laatste 6 duels maakte Borja Iglesias de openingsgoal. Voorspellen dat hij het eerste doelpunt van het duel Espanyol – Barcelona maakt, heeft een quotering van 6.65.

Barcelona kwam dit seizoen in de helft van zijn competitieduels op een 1-0 of 0-1 achterstand. In 4 van Barça’s 6 uitwedstrijden maakte de tegenstander het eerste doelpunt van de wedstrijd. Voorspellen dat Espanyol het eerste doelpunt van de wedstrijd maakt, is gequoteerd op 2.63.

In de meest recente ontmoetingen tussen Espanyol en Barcelona op het veld van Espanyol waren de twee meest voorkomende uitslagen: Barcelona wint & minder dan 2.5 goals en gelijkspel & minder dan 2.5 goals. Wedden op Barcelona wint & minder dan 2.5 goals is gequoteerd op 4.15. Voorspellen dat Espanyol – Barcelona eindigt in een gelijkspel & minder dan 2.5 goals heeft een quotering van 5.65.

Teamnieuws

Espanyol mist aanvaller Sergio Garcia en verdediger Naldo. Bij Barcelona ontbreken verdedigers Samuel Umtiti en Sergi Roberto, middenvelders Rafinha en Arthur en rechtsbuiten Malcom. Hoogstwaarschijnlijk is ook aanvaller Luis Suarez niet van de partij omdat hij niet tijdig is hersteld van zijn knieblessure.

Espanyol – Barcelona tip

Espanyol won dit seizoen 5 van zijn 6 thuisduels in de competitie. Barcelona heeft deze jaargang moeite met het winnen van uitwedstrijden in La Liga: 3 zeges in 6 duels. De koploper kampt met de nodige blessuregevallen op sleutelposities. Tip bij het wedden op Espanyol – Barcelona: ‘Espanyol wint of X’, bij Toto gequoteerd op 2.20.

Espanyol – Barcelona Primera Division wedden

Quotes bij Toto

Winst Espanyol: 5.65
Gelijkspel: 4.30
Winst Barcelona: 1.495