18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Egypte – Uruguay wedden, quotes & tip – WK 2018

Teun Stiphout

Wedstrijd: Egypte – Uruguay, WK 2018
Aanvang: vrijdag 15 juni, 14.00 uur
Beste wedtip: winst Uruguay
Bookmaker: Toto
Quote: 1.56

Egypte en Uruguay nemen het in hun eerste wedstrijd in groep A tegen elkaar op.

Egypte hoopt op herstellende Salah

Heel Egypte schrok toen het enkele weken geleden naar de Champions League-finale keek. Sterspeler Mohamed Salah, die een fantastisch seizoen beleefde bij zijn club Liverpool, viel na een duel met Real Madrid-verdediger Sergio Ramos geblesseerd uit. In tranen verliet de Egyptenaar het veld met een schouder uit de kom. Even dacht iedereen dat Salah het WK in Rusland op zijn buik kon schrijven, maar hij is met zijn land afgereisd naar Rusland. Wel is het meespelen van de aanvaller nog onzeker voor de wedstrijd tegen Uruguay.

De Egyptische hoop is grotendeels gevestigd op Salah, want verder bestaat het team van bondscoach Hector Cuper niet bepaald uit sterren. De bekendste namen zijn die van oud-Feyenoorder Sherif Ekramy (doelman) en Arsenal-middenvelder Mohamed Elneny.

De laatste wedstrijden voor het wereldkampioenschap waren ook geen bron van vertrouwen voor de Egyptenaren. De afgelopen vijf wedstrijden leverden geen enkele overwinning op. Er werd verloren van Griekenland (0-1), Portugal (1-2) en België (0-3) en confrontaties met Koeweit en Colombia eindigden in een gelijkspel. Wedden op Egypte als kanshebber voor het treffen met Uruguay lijkt daarom ook geen goede zet.

Toch reist Egypte met een goed gevoel af naar het land van de Russen. Voor het eerst sinds 28 jaar zijn ze er weer bij. Dit lukte doordat ze in een groep met Ghana, Congo en Oeganda als eerste in de poule eindigden. Die eerste plek leverde een rechtstreeks ticket op voor ‘Rusland’. Daar is het gekoppeld aan gastland Rusland, Saoedi-Arabië en dus de eerste tegenstander Uruguay.

Uruguay mogelijke stuntploeg

Tweevoudig wereldkampioen Uruguay geldt de laatste edities als een team om rekening mee te houden. Wereldtitels zoals in de Uruguayaanse gloriejaren 1930 en 1950 werden niet gehaald, maar een vierde plaats in 2010 en het behalen van een achtste finale vier jaar geleden is zeker niet onverdienstelijk.

Ook dit wereldkampioenschap levert Uruguay weer een sterke groep spelers af. Aanvallende toppers als Edison Cavani en oud-Ajacied Luis Súarez vertegenwoordigen uiteraard hun land, maar ook gerespecteerde verdedigers als Diego Godin en José Maria Giminéz zijn er bij. De ploeg, gecoacht door Oscar Tabaréz, is op verschillende posities dus goed vertegenwoordigd. Het is daardoor ook favoriet ten opzichte van Egypte, waardoor wedden op Uruguay een goede zet is.

Het land verkeert in goede vorm, zo vlak voor het wereldkampioenschap. De laatste zes interlands werden niet verloren. Onder meer Paraguay (2-1) en Tsjechië (2-0) werden verslagen. Zo lijken de Uruguayanen klaar voor de poulefase, en wie weet wat er nog meer volgt voor Súarez en consorten.

Onderlinge geschiedenis

Het wordt pas de tweede keer dat beide ploegen tegen elkaar spelen. In 2006 speelden Egypte en Uruguay een oefenwedstrijd tegen elkaar. Uruguay won met 0-2 en een van de doelpuntenmakers lijkt ook in de aanstaande poulewedstrijd te starten tegen Egypte: Diego Godin opende destijds de score.

Egypte – Uruguay tip

Qua individuele kwaliteiten is het duidelijk: Uruguay beschikt in de hele linie over betere spelers. De enige grote Egyptenaar van is Salah, en zijn meespelen is nog hoogst onzeker. Zonder de bevliegingen van de vleugelflitser van Liverpool wordt het voor het Afrikaanse land lastig om tegen Uruguay te stunten. Tip: winst Uruguay met een quotering van 1.56 bij Toto.

Egypte – Uruguay, WK 2018 wedden

Quotes bij Toto
Winst Egypte: 6.46
Gelijkspel: 3.51
Winst Uruguay: 1.56