18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Dinamo Tbilisi – Feyenoord Europa League voorspelling – wedden, quotes en tip 15 augustus 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Dinamo Tbilisi – Feyenoord, Kwalificatie Europa League
Aanvang: donderdag 15 augustus 2019, 18.30 uur
Beste wedtip: winst Feyenoord
Bookmaker: Toto
Quote: 1.78

De returns in de derde voorronde van de Europa League komen snel dichterbij. Drie Nederlandse clubs (AZ, PSV en Feyenoord) zijn nog in de race om de groepsfase te bereiken. Feyenoord begint aan een lange reis, ruim 3800 kilometer, naar Dinamo Tbilisi in Georgië. De Rotterdammers verdedigen met 4-0 een ruime voorsprong. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel Dinamo Tbilisi – Feyenoord.

Na rode kaart stortte het in elkaar

Dinamo Tbilisi zal in Rotterdam-Zuid tot aan de 80e minuut hoop hebben gehouden op een goede afloop in de return. Toen stond het namelijk ‘slechts’ 1-0 voor Feyenoord. Na de rode kaart voor Akaki Shulaia (twee keer geel) zakte het echter als een kaartenhuis in elkaar. Feyenoord liep ineens uit naar 4-0 en daarmee lijkt de return in de Georgische hoofdstad slechts een formaliteit. Ook de bookmakers hebben weinig vertrouwen in een stunt van Dinamo. Een overwinning van die club staat gequoteerd op 4.00. Verder staat een overwinning van Feyenoord op 1.78 en een gelijkspel op 3.75.

In de Georgische competitie gaat het Dinamo momenteel wél voor de wind. Het is na 22 wedstrijden koploper met 44 punten. Er werd 14 keer gewonnen, 2 keer gelijkgespeeld en 6 keer verloren.

Voor Dinamo begon de Europese campagne met een tweeluik tegen Engordany uit Andorra. De eerste wedstrijd kreeg Engordany een flink pak slaag: 6-0. In de return speelde Dinamo met de handrem erop en won het met 0-1. Hierna trof het Qäbälä PFK uit Azerbeidzjan. Ook nu hadden de Georgiërs weinig moeite met hun tegenstander. In Azerbeidzjan werd het 0-2 voor Dinamo en in Tbilisi werd het 3-0.

Opnieuw puntverlies in competitie

Feyenoord heeft ook in de tweede speelronde van de Eredivisie niet gewonnen. Nadat het zich eerst in de eigen Kuip verslikte in stadgenoot Sparta (2-2), kon het nu niet overtuigen in en tegen Heerenveen (1-1). Feyenoord kwam wel op voorsprong door een benutte strafschop van Steven Berghuis. Die treffer leek lang goed voor de eerste overwinning van het seizoen, maar niets bleek minder waar. In de 87e minuut schoot Ibrahim Drešević van grote afstand prachtig raak voor 1-1.

Dat de doelpuntmaker in Friesland Berghuis was, is niet zo gek. De aanvaller, die onlangs zijn contract verlengde, was tegen Sparta en Dinamo ook al trefzeker. Een interessante weddenschap is het feit dat Berghuis ook in de return gaat scoren. Een quotering van 3.50 is verbonden aan deze weddenschap. Wie nog een stapje verder wil gaan en denkt dat Berghuis twee goals of meer scoort krijgt 10.00 keer de inzet terug.

Onderlinge resultaten

Dinamo Tbilisi en Feyenoord stonden in het verleden twee keer eerder tegenover elkaar. In 1981 stonden deze wedstrijden in het teken van de Europacup II. De eerste wedstrijd werd gewonnen door Dinamo met 3-0. In de return trok Feyenoord weliswaar met 2-0 aan het langste eind, maar het was niet genoeg om de volgende ronde te bereiken.

Blessures

Dinamo Tbilisi moet het in de return stellen zonder de geschorste Akaki Shulaia.

Bij Feyenoord is de ziekenboeg een stuk voller. Trainer Jaap Stam kan in Georgië niet beschikken over Nicolai Jørgensen, Dylan Vente, Leroy Fer, Yassin Ayoub, Jens Toornstra en Emil Hansson.

Dinamo Tbilisi – Feyenoord tip

Dinamo staat voor een schier onmogelijke opgave als het straks aftrapt met een achterstand van 4-0. Feyenoord mist wel veel spelers, maar met de eerste uitslag en het krachtsverschil kan het bijna niet meer misgaan. De beste Dinamo Tbilisi – Feyenoord tip is dat Feyenoord wint met quotering van 1.78 bij Toto.

Dinamo Tbilisi – Feyenoord Kwalificatie Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Dinamo Tbilisi: 4.00
Gelijkspel: 3.75
Winst Feyenoord: 1.78