18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Dinamo Kiev – AZ voorspelling – wedden, quotes en tip 15 september 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: Dinamo Kiev – AZ, Champions League kwalificatie
Aanvang: Dinsdag 15 september 2020, 19.00 uur
Beste wedtip: Beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.81

AZ vervolgt de weg richting de Champions League en de volgende tegenstander is Dinamo Kiev. In dit artikel staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Dinamo Kiev – AZ.

Tweede

Dinamo Kiev kon vorig seizoen niet aan Shakhtar Donetsk tippen en eindigde als tweede in de Oekraïense competitie. Het was geen spannende titelrace, want de club uit Kiev kwam uiteindelijk 23 punten tekort ten opzichte van de kampioen. In de beker was er meer succes voor Dinamo Kiev. Het won deze namelijk door in de finale Vorskla Poltava met penalty’s te verslaan. Hierdoor speelde het aan het begin van het nieuwe seizoen tegen Shakhtar voor de supercup van Oekraïne. Dinamo won deze met 1-3 en pakte dus al vroeg in het seizoen een prijs.

Het nieuwe seizoen van de Oekraïense competitie is twee wedstrijden oud en Dinamo Kiev staat momenteel tweede. De club won één keer en speelde één keer gelijk.

Zware kwalificatieronde

AZ speelde in de tweede kwalificatieronde tegen Viktoria Pilsen, wat een moeilijke horde bleek. De Nederlandse club kwam ongeveer een kwartier voor tijd op achterstand, maar gaf niet op. In de 95e minuut schoot Teun Koopmeiners zijn ploeg op gelijke hoogte door een strafschop te benutten. Albert Guðmundsson werd de man van de verlenging, want de IJslandse speler scoorde twee keer en AZ won daardoor met 3-1.

Na die kwalificatieronde stonden er nog twee oefenwedstrijden op het programma voor de club uit Alkmaar. Dit waren niet de beste wedstrijden van AZ, want het verloor met 1-0 van ADO Den Haag en het speelde met 1-1 gelijk tegen KAA Gent.

Team nieuws

Niet alle spelers zijn fit genoeg om te starten. Zo moet Dinamo Kiev het zonder Mykyta Burda, Denys Popov, Oleksandr Tymchyk en Artem Besedin doen. Die eerste drie zijn allemaal geblesseerd en Besedin is tot in december geschorst wegens doping. Bij AZ zijn momenteel nog geen blessures bekend, waardoor trainer Arne Slot in principe geen aanpassingen hoeft toe te passen.

Eerdere ontmoetingen

De clubs kwamen elkaar in 2010 twee keer tegen in de Europa League. Het liep toen niet goed af voor AZ, want thuis verloor het met 1-2 en uit met 2-0. Mede door deze uitslagen werd Dinamo Kiev eerste in de poule en AZ derde. Het Europese avontuur van de Nederlandse club hield toen dus al in de groepsfase op. De wedkantoren verwachten dat Dinamo Kiev ook dit keer te sterk is voor AZ. Een overwinning van de club uit Oekraïne heeft namelijk een quote van 2.13, terwijl een zege van de club uit Alkmaar een quotering van 3.20 oplevert.

Dinamo Kiev – AZ tip

De verwachting is dat het krachtsverschil niet zo groot zal zijn. Dinamo Kiev heeft volgens de wedkantoren wel de beste kans om door te gaan, maar AZ is ook zeker niet kansloos. AZ is een ploeg die normaliter makkelijk aan goals komt en in deze wedstrijd moet dat ook te doen zijn. De tip voor Dinamo Kiev – AZ is dan ook dat beide teams scoren en deze voorspelling heeft een quote van 1.81.

Dinamo Kiev – AZ Eredivisie wedden

Quotes bij Toto
Winst Dinamo Kiev: 2.13
Gelijkspel: 3.35
Winst AZ: 3.20