18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Dinamo Kiev – Ajax voorspelling – wedden, tips en quotes 28 augustus 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Dinamo Kiev – Ajax, Champions League
Aanvang: dinsdag 28 augustus 2018, 21.00 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.58

Ajax zette in de thuiswedstrijd een grote stap richting plaatsing voor de Champions League. Hieronder volgen de tips, voorspellingen en quotes bij het wedden op Dinamo Kiev – Ajax.

Flashback naar 2010

Acht jaar na dato lijkt de geschiedenis zich te gaan herhalen. In 2010 plaatste Ajax zich voor de Champions League ten koste van Dinamo Kiev. Na een 1-1 gelijkspel in de Oekraïnse hoofdstad klaarden de Amsterdammers de klus in eigen huis met een 2-1 zege. Anno 2018 heeft Ajax een stevig fundament gelegd voor de kwalificatie van de CL 2018/2019.

De 3-1 thuiszege op Dinamo Kiev is een mooie, maar nog niet geruststellende marge. Ajax zal zich gesterkt voelen door het feit dat het nog ongeslagen is in zijn acht officiële duels van dit seizoen: zes zeges en twee gelijke spelen. Wedden op de dubbele kans bij Dinamo Kiev – Ajax ten faveure van de Nederlandse recordkampioen is een wedoptie die in ogenschouw moet worden genomen. Voorspellen dat Ajax gelijkspeelt of wint, heeft een quotering van 1.40.

Competitie even van ondergeschikt belang

Dinamo Kiev raakte afgelopen zaterdag zijn 100 procent-score in de Oekraïnse Premier League kwijt. Op bezoek bij Chornomorets Odessa leek de veelvoudig landskampioen van Oekraïne op weg naar zijn vijfde opeenvolgende 1-0 zege maar Glib Grachov legde vijf minuten voor tijd de 1-1 eindstand vast.

Er kan een kleine kanttekening bij deze uitslag worden geplaatst. Dinamo-coach Alexander Khatskevich stelde niet zijn beoogde A-elftal op. Van de spelers die vorige week woensdag in de Johan Cruijff-ArenA actief waren, speelden in Odessa alleen keeper Denys Boyko, verdediger Mykyta Burda en middenvelder Viktor Tsygankov vanaf de eerste minuut mee.

Wat Ajax en Dinamo Kiev dit seizoen met elkaar gemeen hebben, is dat beide teams in elke officiële wedstrijd in 2018/2019 minimaal één keer scoorden. Voorspellen dat bij Dinamo Kiev – Ajax beide teams scoren is een logische wedoptie. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.58. Het antwoord ‘nee’ op de vraag bij de weddenschap ‘Scoren beide teams tijdens Dinamo Kiev- Ajax’ is gequoteerd op 2.05.

Wedopties om op te letten bij Dinamo Kiev – Ajax

Dat er bij Ajax – Dinamo Kiev meer dan 2.5 goals vielen was een trendbreuk wat betreft duels van Dinamo Kiev in 2018/2019. Het is tot nu toe de enige wedstrijd van Kiev geweest waarin er meer dan 2.5 goals vielen. De quotering voor minder dan 2.5 goals bij Dinamo Kiev – Ajax bedraagt 1.87. Wedden op meer dan 2.5 goals is gequoteerd op 1.70. Een evenaring van het resultaat in Amsterdam, meer dan 3.5 goals, heeft een quotering van 2.70.

De keren dat Dinamo Kiev dit seizoen scoort, doen zich vooral voor in de tweede helft. Alleen in de CL-voorrondereturn tegen Slavia Praag, het heenduel tegen Ajax in de Champions League play-off en in het competitieduel tegen Vorskla Poltava  scoorde Kiev voor rust. Alleen tegen Poltava won Kiev de eerste helft. Ajax slaat in de Champions League vooral toe voor rust. Negen keer scoorden de Amsterdammers in de eerste 45 minuten. Telkens won Ajax de eerste helft in de voorronde van de CL. Wedden op Ajax wint de eerste helft, heeft een quotering van 2.95. Een gelijkspel na 45 minuten is gequoteerd op 2.09. Voorspellen dat Dinamo Kiev de eerste helft wint, heeft een quotering van 3.00.

De coach van Dinamo Kiev gaf zich logischerwijs nog niet gewonnen na het verlies in het heenduel. Hij voorspelde dat Dinamo gaat aanvallen in Kiev. De Oekraïnse ploeg kan niet anders. Een herhaling van het scenario tegen Slavia Praag, 2-0 winnen en in beide helften scoren, brengt Kiev in de Champions League. Wedden op Dinamo Kiev scoort in beide helften heeft een quotering van 2.90.

Dinamo Kiev – Ajax teamnieuws

Ajax mist de geschorste Nicolás Tagliafico. De Amsterdammers stellen alles in het werk om David Neres fit te krijgen, maar het meespelen van de Braziliaan in Kiev is twijfelachtig. Dinamo Kiev beschikt over een volledig fitte selectie en telt geen geschorste spelers.

Dinamo Kiev – Ajax tip

Dinamo Kiev scoorde tot nu toe weliswaar in elk officieel duel van dit seizoen, maar deed dat slechts één keer met meer dan één goal. Ajax heeft eveneens nog geen enkele keer droog gestaan in 2018/2019. Ajax scoort echter een stuk gemakkelijker. De voorspelling is dat beide teams ook in Kiev zullen scoren. De wedtip bij Dinamo Kiev – Ajax luidt derhalve: beide teams scoren, bij Toto gequoteerd op 1.58.

Dinamo Kiev – Ajax Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Dinamo Kiev: 2.50
Gelijkspel: 3.20
Winst Ajax: 2.47