18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Deportivo Alavés – FC Barcelona voorspelling – wedden, quotes en tip 19 juli 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: Deportivo Alavés – FC Barcelona, La Liga
Aanvang: Zondag 19 juli 2020, 17.00 uur
Beste wedtip: Winst FC Barcelona & over 2.5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 2.20

Er resteert nog één speelronde in dit seizoen van La Liga en FC Barcelona gaat daarin op bezoek bij Deportivo Alavés. In deze voorbeschouwing lees je voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Deportivo Alavés – FC Barcelona.

Matig seizoen

Het was een moeilijk jaar voor Alavés, want het wist zich maar net te handhaven. Het staat momenteel op de vijftiende plaats met 39 punten, wat er vier meer zijn dan de nummer achttien Leganés. In het laatste duel staat er dus eigenlijk niets meer op het spel voor Alavés, buiten dat de club het seizoen natuurlijk goed wil afsluiten.

Alavés pakte in de laatste twee speelronden nog vier belangrijke punten om degradatie te ontlopen. Het speelde namelijk gelijk tegen Getafe dat achtste staat en donderdag won de club nog met 1-2 van Real Betis, waardoor het officieel veilig was.

Geen kampioen

Het is Barcelona dit seizoen niet gelukt om de landstitel wederom te prolongeren. Real Madrid was net wat beter dit jaar en haalde midweeks de titel binnen. Dit was natuurlijk een flinke klap voor Barça. De club is tweede geworden en hoeft niet naar onderen te kijken, want er is geen ander team dat nog gevaar kan stichten wat betreft de tweede plaats.

De titelstrijd werd pas na de hervatting van de competitie beslist. Zo kwam Real Madrid erg scherp uit de corona-onderbreking, terwijl Barcelona hier en daar nog wat punten liet liggen. Barça won zes keer sinds de hervatting, maar het speelde ook drie keer gelijk en verloor z’n meeste recente wedstrijd zelfs van Osasuna.

Team nieuws

Aan de kant van Deportivo Alavés zijn er drie blessures bekend. Dit zijn Fernando Pacheco, Rubén Duarte en Ximo Navarro, dus een doelman en twee verdedigers. Hierdoor was de verdediging van Alavés wat gemankeerd de laatste wedstrijden, maar dit was niet te zien in de resultaten. Tegen Barça is ook Rodrigo Ely afwezig, omdat de centrale verdediger in het laatste duel een rode kaart kreeg. Weer een gat in de verdediging dat opgevuld moet worden.

Bij Barcelona pakte er vier man geel in de wedstrijd van donderdag en drie daarvan komen dit seizoen niet meer in actie, omdat zij geschorst zijn voor het laatste duel. Gerard Piqué, Ivan Rakitić en Junior Firpo zijn de ongelukkigen en komen niet in actie zondag. Daarnaast liep Antoine Griezmann vorige week een blessure op, waardoor hij niet zal spelen.

Eerder dit seizoen

Toen de clubs elkaar eerder dit seizoen troffen had Barcelona veel meer de bal, maar kwam het niet tot een overvloed aan kansen. De club produceerde maar vier schoten binnen de palen. Deze gingen er wel allemaal in, waardoor het verschil uiteindelijk toch groot was. Alavés scoorde één keer en de einduitslag was daardoor 4-1.

Deportivo Alavés – FC Barcelona tip

Alavés heeft zich net veilig weten te spelen en Barcelona eindigt dit seizoen als tweede in La Liga. Beide teams spelen niet echt meer ergens voor, dus het zal een open wedstrijd worden. Barcelona is niet echt in vorm, maar moet deze wedstrijd zeker kunnen winnen om het seizoen zo goed af te sluiten. De tip bij Deportivo Alavés – FC Barcelona is dat Barça wint en dat er meer dan 2.5 doelpunten vallen in de wedstrijd. Deze voorspelling heeft bij Toto een quote van 2.20.

Deportivo Alavés – FC Barcelona La Liga wedden

Quotes bij Toto
Winst Deportivo Alavés: 4.90
Gelijkspel: 3.95
Winst FC Barcelona: 1.60