18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Denemarken – Mexico wedden, tips en quotes 9 juni 2018

Joris Gemen

Wedstrijd: Denemarken- Mexico, oefeninterland
Aanvang: zaterdag 9 juni 2018, 19.00 uur.
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 2.96

Nog even en dan begint het WK 2018 in Rusland. Denemarken en Mexico, twee deelnemers aan het WK, kruisen de degens nog één keer voordat de eindronde begint.

Beste nummer twee

Denemarken heeft zich voor de vijfde keer geplaatst voor een WK. De Denen werden tijdens de kwalificatierondes ingedeeld in poule E. Groepsgenoten waren Polen, Montenegro, Roemenië, Armenië en Kazachstan. De ploeg van bondscoach Åge Hareide speelde in totaal tien wedstrijden. Van die tien wedstrijden werden er zes gewonnen, twee verloren en twee gelijkgespeeld. De grootste overwinning werd behaald tegen Polen. Het werd maar liefst 4-0 voor Denemarken en hiermee namen de Denen sportieve wraak op de 3-2 nederlaag die ze eerder in Polen hadden geleden.

Denemarken eindigde uiteindelijk als tweede in poule E met twintig punten uit tien wedstrijden. Aangezien alleen de nummers één van alle poules rechtstreeks naar het WK in Rusland gaan, moest Denemarken hopen dat het bij de beste nummers twee van de kwalificatierondes zat. De Denen eindigden op de ranglijst van beste nummers twee op plaats drie en konden zich dus gaan opmaken voor de play-offs, met als inzet een plek op het WK.

In die play-offs werden ze gekoppeld aan Ierland. In de eerste wedstrijd van dit tweeluik kwamen beide ploegen niet tot scoren in het Parken Stadion in Kopenhagen. Drie dagen later stelden de Denen alsnog een plaats op het WK veilig door in de return in Dublin met 1-5 te winnen.

Tweemaal eerste

Midden-Amerika kent een ander kwalificatiesysteem. Ze werken namelijk met vijf rondes. In de eerste ronde spelen de veertien laagst geklasseerde landen op de FIFA-wereldranglijst tegen elkaar, in de tweede ronde staan naast de zeven winnaars van ronde één ook dertien landen uit de tweede categorie van geklasseerde landen, ook weer gebaseerd op de FIFA-wereldranglijst, in een groep. Uit die tweede ronde komen vervolgens tien winnaars die doorstromen naar de derde ronde. In de vierde, en voorlaatste, ronde zijn er naast de zes winnaars van ronde drie zes teams, waaronder Mexico, automatisch geplaatst. Die twaalf landen worden onderverdeeld in drie groepen.

De Mexicanen werden in groep A gekoppeld aan Honduras, Canada en El Salvador. Mexico werd met zestien punten eerste in de groep en plaatste zich zo voor de laatste ronde waar de nummers éën en twee van de drie groepen het tegen elkaar opnamen voor een plek op het WK in Rusland. Costa Rica, Panama, Honduras, Verenigde Staten en Trinidad en Tobago waren de tegenstanders van Mexico in de vijfde ronde.

In totaal speelden de Mexicanen tien wedstrijden en daarvan wonnen ze er zes. Er werd drie keer gelijkgespeeld en slechts één keer verloren. De ploeg van bondscoach Juan Carlos Osorio eindigde met een totaal van 21 punten op de eerste plaats en verzekerde zichzelf van een plek op het WK.

Onderlinge resultaten

Denemarken en Mexico hebben elkaar één keer eerder ontmoet. Dit was in een oefeninterland op 31 januari 2013 in Mexico. Er werd toen met 1-1 gelijkgespeeld.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij de Mexicanen liggen er vier spelers in de lappenmand. Het gaat om de volgende spelers: Yasser Corona (nekletsel), Hector Moreno (heupblessure en kuitblessure), Andres Guardado (beenblessure) en Hector Herrera (persoonlijke redenen).

Denemarken moet het voorlopig stellen zonder Erik Sviatchenko (blessure onbekend), Andreas Cornelius (dijbeenblessure) en Christian Eriksen (persoonlijke redenen).

Denemarken – Mexico tip

Beide ploegen zullen hun zelfvertrouwen een boost willen geven in aanloop naar het WK in Rusland, maar ze zullen ook niet teveel risico willen nemen met het oog op eventuele blessures. Wedtip: Denemarken en Mexico spelen gelijk met een quotering van 2.96 bij Toto.

Denemarken – Mexico wedden

Quotes bij Toto

Winst Denemarken: 2.32
Gelijkspel: 2.96
Winst Mexico: 3.02