18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Denemarken – Ierland wedden, tips en quotes 11 november 2017

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Denemarken – Ierland, WK-kwalificatie (play-offs)
Aanvang: zaterdag 11 november 2017, 20.45 uur
Beste wedtip: winst Denemarken
Bookmaker: Toto
Quote: 1.69

Denemarken en Ierland strijden in de play-offs om een WK-ticket. Er staat veel op spel, want Denemarken miste het vorige WK, terwijl Ierland er in 2002 voor het laatst bij was.

Route naar de play-offs

De Denen hebben hun ticket voor de play-offs te danken aan een sterke tweede helft van de kwalificatiecampagne. In de eerste drie speelrondes werd al verloren van Polen en Montenegro, maar vervolgens werd een ongeslagen serie van zeven duels neergezet. Vijf van die wedstrijden werden zelfs gewonnen, en in zes van die duels werd gescoord. Christian Eriksen groeide met acht goals uit tot belangrijke smaakmaker.

Denemarken deed met name in eigen huis goede zaken. Daar werd drie keer gewonnen, gelijkgespeeld tegen Roemenië en alleen verloren van Montenegro.

Ook Ierland – dat uitkwam in een groep met vrij gelijkwaardige teams – trok kwalificatie voor de play-offs in de slotfase over de streep, met een 2-0 thuiszege op Moldavië en daarna de cruciale kraker op bezoek bij Wales, die in een 0-1 zege eindigde. De Welshmen – die zonder sterspeler Gareth Bale aantraden – hadden aan een gelijkspel genoeg gehad om de Ieren van zich af te houden.

Wat opvalt is het zeer geringe aantal goals van Ierland, slechts twaalf in tien duels. Er werd ook maar vijf keer gewonnen, samen met Griekenland het minste aantal zeges van alle nummers twee. Niet heel overtuigend dus. Voorafgaand aan de dubbele overwinning waarmee ze de kwalificatie afsloten, wonnen de Ieren ook maar één keer in zeven wedstrijden; een oefenwedstrijd tegen Uruguay (3-1).

Een feit dat juist weer in het voordeel van Ierland spreekt, is dat het in al z’n uitduels in de kwalificatiecampagne wist te scoren.

Onderlinge geschiedenis

In de laatste twee onderlinge ontmoetingen – allebei oefenduels – trok Ierland opmerkelijk genoeg twee keer ruim aan het langste eind: 3-0 voor eigen publiek in 2002, en vijf jaar later een 0-4 zege in Denemarken. Toch worden de Denen op dit moment als favoriet gezien, getuige de 1.69 quotering op een Deense overwinning, tegenover een 4.84 voor de Ierse zege.

Pakken we de hele geschiedenis erbij, dan zijn de twee landenteams met elkaar in balans: drie zeges voor beide kampen, met daarnaast vier gelijke spelen.

Afwezige spelers

Denemarken kan in volle oorlogssterkte aantreden in deze play-off. De Ierse bondscoach Martin O’Neill moet het in de eerste wedstrijd doen zonder Hull City-middenvelder David Meyler, die een schorsing uitzit. Middenvelder James McCarthy, verdediger Richard Keogh en aanvaller Sean Maguire zijn allemaal geblesseerd afgehaakt, terwijl middenvelder Jeff Hendrick een twijfelgeval is.

Denemarken – Ierland tip

Ierland heeft zich kranig geweerd in een groep die alle kanten op kon, maar uit bij een compleet fit en solide Denemarken gaat het lastig worden. Tip: de Denen winnen. Toto heeft deze weddenschap van een 1.69 quotering voorzien.

Denemarken – Ierland WK-kwalificatie wedden

Quotes bij Toto

Winst Denemarken: 1.69
Gelijkspel: 3.27
Winst Ierland: 4.84