18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Denemarken – Frankrijk voorspelling, wedden, quotes en tip – WK 2018

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Denemarken – Frankrijk, WK 2018
Aanvang: dinsdag 26 juni 2018, 16.00 uur
Beste wedtip: Winst Frankrijk
Bookmaker: Toto
Quote: 2.19

Een salonremise ligt op de loer bij de WK-wedstrijd tussen Denemarken en Frankrijk. Het is een logische voorspelling gezien de stand in de groep, maar met het oog op de quoteringen is dit toch niet de tip voor deze wedstrijd.

Beide landen niet overtuigend

Nicolai Jörgensen en Christian Eriksen maakten samen een prachtige goal in de tweede wedstrijd van Denemarken, tegen Australië. Het bleek niet genoeg voor de zege. Een handsbal van Yussuf Poulsen ontging de VAR niet en vanaf 11 meter kwam de ploeg van Bert van Marwijk terug tot 1-1. Dat was tevens de eindstand, en geen onterechte uitslag, al waren de voorspellingen, tips en quoteringen vooraf vooral in het voordeel van Denemarken geweest.
Eerder was er al een moeizame 1-0 zege (goal Poulsen) voor de Denen op Peru, nadat nota bene eerst een strafschop tegen was overleefd. Kortom: van echt overtuigend spel aan Deense zijde is tijdens dit WK nog geen sprake, maar door goede momenten staat het land er best aardig voor, op de tweede plaats met alles in eigen hand. Toch lijkt wedden op een zege van de Scandinaviërs in de afsluitende groepswedstrijd niet het allerbeste idee.

De Fransen staan eerste in de groep en zijn al zeker van de achtste finales, maar ook daar is van geweldig spel nog zeker geen sprake. Zowel Peru als Australië werden met het minimale verschil opzij gezet. De winnende 2-1 tegen Australië kwam pas tien minuten voor tijd tot stand via een eigen goal en tegen Peru scoorde Mbappé voor rust een intikker, waarna een lelijke tweede helft volgde.

Salonremise?

Als gezegd is er een stevige kans op een salonremise in dit duel; een ongeschreven overeenkomst om bij een gelijke stand de boel de boel te laten aangezien beide landen bij die uitslag gebaat zijn. Zowel Frankrijk als Denemarken zijn veilig indien ze er allebei nog een puntje bijsprokkelen.

Toch is een bewust gelijkspel niet de beste tip. In de eerste plaats omdat de quotering voor het gelijke spel slechts op 2.53 staat. Ook de bookmaker heeft natuurlijk naar de stand in Groep C gekeken en geeft wedders geen mooie prijs voor deze voorspelling.
Maar wat te denken van het feit dat Frankrijk sowieso al geplaatst is, en dus relatief vrijuit kan voetballen? Het zijn vooral de Denen die gebaat zijn bij een punt. Voor Frankrijk – door velen opgeschreven als toernooifavoriet – is het belangrijker om in elk geval te blijven winnen, maar daarnaast nu ook eens een overtuigende driepunter op de mat te leggen.

Tot slot nog een reden waarom het gelijkspel wellicht niet de allerbeste voorspelling is: ook bij een kleine nederlaag zijn de Denen nog niet kansloos. Achtervolger Australië moet namelijk met ruim verschil zien te winnen van Peru om van zulk Deens puntverlies te profiteren. Ook de Denen hebben dus enige speelruimte.

Geblesseerd en afwezig

De Deen Yussuf Poulsen heeft reeds twee gele kaarten opgelopen en is daardoor geschorst voor dit duel. Middenvelder William Kvist is met een gebroken rib huiswaarts gekeerd. Bij Frankrijk lijkt trainer Didier Deschamps over een volledig fitte selectie te kunnen beschikken.

Denemarken – Frankrijk tip

Een salonremise is wellicht niet zo voor de hand liggend als gedacht, en de quotering bij deze voorspelling is bovendien bijzonder laag. De tip is daarom om te wedden op een overwinning voor Frankrijk, dat vrijuit kan voetballen en als titelfavoriet iets te bewijzen heeft. De quote voor ‘Winst Frankrijk’ is bij Toto 2.19.

Denemarken – Frankrijk WK 2018 wedden

Quotes bij Toto

Winst Denemarken: 4.38
Gelijkspel: 2.53
Winst Frankrijk: 2.19