18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Denemarken – Australië voorspelling – wedden, quotes & tip – WK 2018

Bob Ligthart

Wedstrijd: Denemarken – Australië, WK 2018
Aanvang: donderdag 21 juni 2018, 14.00 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.20

Australië verloor de eerste wedstrijd in groep C, tegen Frankrijk. Denemarken won van Peru. Voor beide landen staat er donderdag veel op het spel. Wat is de beste voorspelling en quotering om op te wedden voor dit duel?

Vertrouwen halen uit de eerste groepswedstrijd

Ondanks het verlies in de eerste wedstrijd tegen Frankrijk, zal Australië met een goed gevoel terugkijken op het duel. Het land heeft het Frankrijk namelijk erg lastig gemaakt. Na 45 minuten stond het nog 0-0. Na tien minuten spelen in de tweede helft, ging Antoine Griezmann naar de grond. Door middel van de videoscheidsrechter kreeg de Fransman een penalty. Hij benutte die in de 58e minuut. Vier minuten later kreeg Australië een strafschop na een opzichtige handsbal van Samuel Umtiti. Mile Jedinek stuurde Hugo Lloris de verkeerde hoek in en zette de twee landen daardoor weer op gelijke hoogte. Er gebeurde niet heel veel meer in de wedstrijd tot in de 80e minuut. Door een snelle combinatie van het Franse team, kwam Paul Pogba in scoringspositie. Hij tikte de bal ligt aan, daardoor kreeg Aziz Behrich van Australië de bal ongelukkig op zijn been en schoot de bal in eigen doel. De wedstrijd eindigde in 2-1 en daarom mag het elftal van Bert van Marwijk niet verliezen van Denemarken. Als dat wel gebeurd is het land al uitgeschakeld. Daarom lijkt wedden op Australië verstandiger dan voorheen. Voorspellen dat de Aussies gaan winnen lijkt echter, ondanks de aantrekkelijke quote van 4.32, een brug te ver.

Winnen zonder goed te voetballen

Ook voor Denemarken zit de eerste wedstrijd erop. Dat duel won het land met 0-1 van Peru, en die zege hadden velen ook wel voorspeld. Echter had de einduitslag er zomaar heel anders uit kunnen zien. Net voor rust kregen de Peruanen een penalty. Yussuf Poulsen maakte namelijk een overtreding op Christian Cueva in de zestien. Diezelfde Christian Cueva ging achter de bal staan om de 1-0 op het scorebord te zetten. Maar in plaats van dat te doen, schoot hij de bal over het doel en bleef het dus 0-0. In de 59e minuut zette Christian Eriksen, Yussuf Poulsen alleen voor de keeper. Hij schoot de bal koelbloedig in de korte hoek en maakte daarmee het enige doelpunt van de wedstrijd. Denemarken heeft de eerste drie punten binnen, maar zal nog niet tevreden zijn over het vertoonde spel. Toch is de quotering relatief laag als je zou wedden op het Deense elftal tegen Australië, namelijk 1.87 bij Toto.

Individuele klasse tegen een eenheid

Deze twee landen verschillen heel veel van elkaar. Denemarken heeft veel individuele kwaliteiten met spelers die op hoog niveau voetballen. Christian Eriksen (Tottenham Hotspur), Yussuf Poulsen (RB Leipzig), Pione Sisto (Celta de Vigo), Andreas Christensen (Chelsea), Simon Kjær (Sevilla) en Kasper Schmeichel (Leicester City) zijn daar voorbeelden van. Dat is ook een reden waarom wedden op Denemarken minder geld oplevert bij deze wedstrijd. In het duel tegen Peru was al te zien hoe effectief het Deense elftal kan zijn door deze bepalende spelers. Dat is een reden waarom Denemarken getipt wordt als favoriet in deze wedstrijd, en een Deense zege voorspellen kan met een quotering van 1.87. Australië moet het meer hebben van het spelen als een hecht team. Bert van Marwijk kijkt vooral naar het spel van Atlético Madrid. Hij wil de Australiërs ook die speelstijl aanleren. In de wedstrijd tegen Frankrijk zag je daar al een aantal dingen van terug. Met name de vechtlust waarmee zijn elftal de duels in ging. Beide nationale elftallen hebben een verschillende speelstijl en dit kan een interessante wedstrijd opleveren.

Onderlinge duels

Denemarken en Australië speelde pas twee keer tegen elkaar. Dit waren vriendschappelijke duels. Een keer in 2007 en een keer in 2010. Denemarken won de eerste editie met 1-3. Drie jaar later won Australië met 1-0. Dit is een lange tijd geleden en dus niet echt een richtlijn om te gebruiken bij het voorspellen van en wedden op deze wedstrijd.

Denemarken – Australië tip

Voor beide landen staat er veel op het spel. Denemarken kan zich veilig spelen voor de achtste finale. Australië mag niet verliezen, want anders is het al uitgeschakeld. De Denen wisten nog niet te overtuigen in de eerste wedstrijd, maar wel te winnen. De Australiërs gaven veel weerstand aan de Fransen en verloren nipt. De voorspelling bij deze wedstrijd is: gelijkspel. Wedden op een gelijkspel levert een quotering van 3.20 op bij Toto.

Denemarken – Australië WK 2018 wedden

Quotes bij Toto

Winst Denemarken: 1.87
Gelijkspel: 3.20
Winst Australië: 4.32