18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

De Graafschap – Feyenoord voorspelling – wedden, tips en quotes 12 augustus 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: De Graafschap – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: zondag 12 augustus 2018, 14.30 uur
Beste wedtip: Feyenoord wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.63

Na de fikse uitglijder tegen Trencin moet Feyenoord zich zien te herpakken tegen promovendus De Graafschap. Hieronder volgen de tips, quotes en voorspellingen bij het wedden op dit duel.

Afgeschminkt

De vreugde bij Feyenoord na het winnen van de Johan Cruijff Schaal is als sneeuw voor de zon verdwenen. Het Europese avontuur zit er dit seizoen na één wedstrijd al zo goed als op. AS Trencin troefde de Rotterdammers op alle fronten af en was met een 4-0 zege nog genadig voor Feyenoord.

Er waren verzachtende omstandigheden aan te voeren. Nicolai Jørgensen, Robin van Persie en Tonny Vilhena ontbraken vanwege blessures en een schorsing. Bovendien deed het gemis van Karim El Ahmadi zich voelen. De middenvelder was de afgelopen vier jaar één van de waardevolste spelers bij Feyenoord. Hij vertrok deze zomer transfervrij naar Saoedi-Arabië.

Steven Berghuis, vorig seizoen clubtopscorer, werd geneutraliseerd door de Slowaakse ploeg. Berghuis was in zijn laatste zes Eredivisie-wedstrijden goed voor zes goals. Trekt hij die vorm door, dan is het aannemelijk de voorspelling te doen dat hij scoort tijdens De Graafschap – Feyenoord. Wedden op een goal van Berghuis heeft een quotering van 2.00.

Weinig succesvolle voorbereiding

De Graafschap is na een afwezigheid van twee jaar weer terug op het hoogste niveau. De Superboeren bewerkstelligden promotie via play-offs: een 2-1 winst op Almere City gaf de beslissing. Een aantal spelers uit de basisopstelling van dat duel zijn inmiddels vertrokken, onder wie doelman Filip Bednarek.

Daartegenover staat de komst van een reeks transfervrije of gehuurde spelers met Eredivisie-ervaring. De voornaamste zijn keeper Hidde Jurjus, verdediger Ted van de Pavert, middenvelder Erik Bakker en spits Stef Nijland.

De club uit Doetinchem heeft een weinig succesvolle voorbereiding achter de rug. Half juli werd nog een 0-3 oefenzege op Cambuur geboekt, maar daarna volgden nederlagen tegen FC Groningen, IJsselmeervogels en Aris Saloniki. In de meeste van die duels vielen er meer dan 2.5 goals. Wedden op meer dan 2.5 goals bij De Graafschap – Feyenoord is bij Toto gequoteerd op 1.50.

Wedden op meer dan 3.5 goals

Aan de vorm waarin Feyenoord in de slotfase van het vorig seizoen verkeerde zullen de Rotterdammers zich moeten vastklampen. Feyenoord won zijn laatste acht Eredivisie-duels en scoorde in die wedstrijden in totaal 28 keer. Dat komt dus neer op een gemiddelde van 3.5 goals per duel.

De voorspelling dat Feyenoord die lijn doortrekt in het nieuwe seizoen kan lucratief uitpakken bij het wedden op meer dan 3.5 goals bij De Graafschap – Feyenoord. Wedden op meer dan 3.5 goals heeft een quotering van 2.20.

Het recente verleden ondersteunt de mogelijkheid ‘wedden op meer dan 3.5 goals’. Feyenoord won zijn laatste vier Eredivisie-duels tegen De Graafschap. In twee van die duels, zeges van 3-1 en 4-0, vielen er meer dan 3.5 goals.

De Graafschap – Feyenoord tip

Feyenoord heeft wat recht te zetten na het ontluisterende optreden tegen Trencin. Promovendus De Graafschap, dat in de voorbereiding geen sterke indruk achterliet, lijkt daarvoor de ideale tegenstander. Daarom luidt de tip bij het wedden op De Graafschap – Feyenoord: winst Feyenoord, bij Toto gequoteerd op 1.63.

De Graafschap – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst De Graafschap: 4.50
Gelijkspel: 4.10
Winst Feyenoord: 1.63