18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Colombia – Japan wedden, quotes & tip – WK 2018

Joris Gemen

Wedstrijd: Colombia – Japan, WK 2018
Aanvang: dinsdag 19 juni 2018, 14.00 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.56

Net als vier jaar geleden in Brazilië staat ook in deze editie van het wereldkampioenschap de wedstrijd Colombia-Japan op het programma.

Pittige kwalificatiereeks

In Zuid-Amerika wordt er een volledige competitie gespeeld als het gaat om kwalificatie voor het wereldkampioenschap. Colombia eindigde met 27 punten na 18 wedstrijden op de vierde plaats. Hiermee waren de Colombianen rechtstreeks geplaatst voor het WK in Rusland.

In aanloop naar de eindronde in Rusland werkte Colombia een drietal oefenwedstrijden af. Van die drie wedstrijden wisten ze er geen een te winnen. Zo werd er verloren van Frankrijk (2-3) en twee keer gelijkgespeeld tegen Australië en Egypte (0-0).

Het is de zesde keer dat Colombia deelneemt aan een WK. Van de eerdere vijf edities wisten ze twee keer de groepsfase te overleven. De laatste editie in Brazilië was de kwartfinale het eindstation. Wedden op het gegeven dat Colombia de knock-out-fase bereikt heeft dan ook een lage quotering van 1.30.

Tijdens het WK van 2014 wisten de Colombianen de kwartfinales te bereiken. Brazilië was echter met 2-1 te sterk en dus strandde het Colombiaanse avontuur vroegtijdig.

Slechte voorbereiding

Voor Japan is dit het vijfde achtereenvolgende wereldkampioenschap waar het aan deelneemt. In 1998 wist de Japanners zich voor de eerste keer te plaatsen en sindsdien zijn ze er elke editie bij. Ook Japan wist net als Colombia twee keer de knock-outfase te bereiken. De Japanners wisten beide keren niet verder te komen dan de achtste finales. Dat Japan in Rusland de volgende ronde gaat bereiken is niet zo vanzelfsprekend als je kijkt naar de quoteringen van de bookmakers. Wedden op Japan in de knock-outfase heeft met 3.00 de hoogste quotering van groep H.

Samurai Blue heeft in de voorbereiding op dit wereldkampioenschap vijf oefenwedstrijden gespeeld. De statistieken zijn niet om over naar huis te schrijven. Van de vijf wedstrijden werd er slechts één keer gewonnen, drie keer verloren en één keer gelijkgespeeld. Ze zullen dus niet met het volste vertrouwen afreizen naar Rusland.

Onderlinge resultaten

De statistieken zijn in het voordeel van Colombia als we kijken naar de laatste drie ontmoetingen. Twee keer won Colombia en één keer eindigde het in een puntendeling. De meest recente ontmoetingen tussen de twee landen was op het WK 2014 in Brazilië. Colombia en Japan zaten toen in dezelfde groep ingedeeld. Het werd destijds 1-4 voor Colombia.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Colombia kan men niet beschikken over middenvelder Abel Aguilar (hamstringverrekking) en verdediger Christian Zapata (beenblessure).

Bij Japan kan er geen beroep worden gedaan op aanvaller Shinji Okazaki (kuitblessure) en verdediger Gen Shoji (dijblessure).

Colombia – Japan tip

Beide landen kennen geen beste voorbereiding op het WK en uit de historie blijkt ook dat het geen hoogvliegers zijn op wereldkampioenschappen. Wedden op een gelijkspel lijkt dan ook een goede optie. Wedtip: Colombia en Japan spelen gelijk met een quotering van 3.56 bij Toto.

Colombia – Japan WK 2018 wedden

Quotes bij Toto

Winst Colombia: 1.63
Gelijkspel: 3.56
Winst Japan: 5.41