18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Chelsea – Barcelona wedden, tips en quotes 20 februari 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Chelsea – Barcelona, Champions League
Aanvang: dinsdag 20 februari 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.36

Een regelrechte kraker in de achtste finale van de Champions League: Chelsea ontvangt Barcelona.

Kleine inzinking

Chelsea kende de voorbije weken een vormdip in de Premier League. Tegen middenmoters Bournemouth (0-3) en Watford (4-1) gingen de Blues twee keer zwaar onderuit. In het afgelopen weekend herstelde Chelsea zich met een 3-0 zege tegen West Bromwich Albion. Alvaro Morata maakte in dat duel zijn rentree na een rugblessure. Er is nog meer goed nieuws van het blessurefront: Marcos Alonso is fit bevonden nadat hij drie weken uit de roulatie was.

Chelsea eindigde in punten gelijk met AS Roma in de poulefase van de Champions League, maar moest de Italianen op grond van een minder onderling resultaat voor laten gaan. Thuis behaalden de Engelsen minder punten dan uit, onder meer vanwege twee remises tegen respectievelijk AS Roma en Atlético Madrid. Chelsea verloor dit seizoen slechts twee thuisduels: behalve tegen Bournemouth ook nog tegen Manchester City.

Moeilijk te passeren

Barcelona liet de voorbije weken in de Primera Division punten liggen tegen Espanyol en Getafe, die niet tot de top in Spanje behoren. Afgelopen week was er wel een zege tegen Eibar. Invallers in dat duel waren Philippe Coutinho en Nelson Semedo. Zij zijn er niet bij tegen Chelsea. Semedo ontbreekt wegens een schorsing, Coutinho is niet speelgerechtigd omdat hij dit seizoen namens Liverpool actief was in de Champions League.

Barcelona werd soeverein groepswinnaar in een poule met Juventus, Sporting Portugal en Olympiakos. De Blaugranas zijn dit seizoen nog ongeslagen in CL-verband en incasseerden slechts één goal. Ook in de Spaanse competitie heeft de huidige koploper defensief de zaken op orde: elf tegentreffers in vierentwintig duels. Barcelona verloor dit seizoen slechts één keer.

Lionel Messi heeft de naam tegen elke club te scoren. Chelsea vormt de uitzondering op de regel. De Argentijn kwam acht keer in actie tegen de Engelsen en bleef telkens droog staan in een duel met de Blues.

Head to head

Chelsea en Barcelona troffen elkaar tot nu toe twaalf keer in de Champions League. De Engelsen wonnen vijf keer, de Spanjaarden drie keer. Op Stamford Bridge is Chelsea vaak de meerdere geweest van Barcelona: vier zeges van de Blues tegenover één overwinning van de Blaugranas. Barcelona ging drie keer door ten koste van Chelsea in de knock-outfase. Twee keer gebeurde dat op basis van uitgoals. Chelsea schakelde Barcelona twee keer uit in de knock-outfase, waaronder de meest recente wedstrijd.

Chelsea – Barcelona tip

Beide topploegen ontlopen elkaar niet veel. Chelsea verliest dit seizoen amper op Stamford Bridge, Barcelona lijdt dit seizoen nauwelijks nederlagen. De verschillen tussen beide clubs zijn minimaal, zo wijst het verleden uit. Meer dan eens is het gebeurd dat beide clubs even vaak scoren en dat uitgoals doorslaggevend zijn. Tip: gelijkspel, bij Toto gequoteerd op 3.36.

Chelsea – Barcelona Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Chelsea: 3.40
Gelijkspel: 3.36
Winst Barcelona: 2.04