18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Borussia Mönchengladbach – Bayern München voorspelling – wedden, quotes en tip 7 december 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Borussia Mönchengladbach – Bayern München, Bundesliga
Aanvang: zaterdag 7 december 2019, 18.30 uur
Beste wedtip: winst Borussia Mönchengladbach
Bookmaker: Toto
Quote: 5.10

De koploper van de Bundesliga, Borussia Mönchengladbach, neemt het in eigen huis op tegen nummer vier Bayern München. Voor Bayern is het aanhaken of afhaken. Dit is onze voorbeschouwing voor Borussia Mönchengladbach – Bayern München.

Er zijn genoeg kapers op de kust

Borussia Mönchengladbach is dus de trotse koploper van de Duitse Bundesliga. Het heeft 28 punten na 13 wedstrijden. Er werd negen keer gewonnen, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren.

De koppositie is op dit moment echter geen rotsvaste positie. De afstand met bijvoorbeeld nummer zeven SC Freiburg bedraagt maar zes punten. Nummer vier Bayern München staat op vier punten afstand van Gladbach. De thuisploeg neemt dus bij een overwinning écht afstand van Der Rekordmeister. Het gat tussen de beide teams wordt dan zeven punten.

Gladbach heeft een goede week achter de rug. In de Europa League werd met 0-1 gewonnen van het Oostenrijkse Wolfsberger AC en in de competitie werd SC Freiburg met 4-2 over de knie gelegd.

Verlies in eigen huis

Bayern München draait een moeizaam seizoen tot nu toe. Het staat op de vierde plaats met 24 punten uit 13 wedstrijden. Er werd zeven keer gewonnen, drie keer gelijkgespeeld en drie keer verloren.

Afgelopen wedstrijd leed Bayern een pijnlijke thuisnederlaag tegen Bayer Leverkusen. De ploeg van Peter Bosz kwam in de tiende minuut al op voorsprong door een doelpunt van Leon Baily. Thomas Müller zette Bayern weer naast Leverkusen in de 34e minuut, maar zag vervolgens dat Leverkusen één minuut later alweer op voorsprong stond. Ook nu was Baily de doelpuntenmaker. Bayern kon het tij niet meer keren en de derde nederlaag was een feit.

Wat denken de bookmakers van Borussia Mönchengladbach – Bayern München?

De bookmakers zien de koploper niet als de favoriet in deze wedstrijd. Een overwinning van Gladbach staat gequoteerd op 5.10.

Een overwinning van de bezoekers zien ze eerder gebeuren. Die weddenschap heeft een quotering van 1.51.

Een gelijkspel staat op 4.55.

Terug in de tijd

Borussia Mönchengladbach en Bayern München hebben een behoorlijk aantal keer tegen elkaar gespeeld. Maar liefst 105 keer eerder kruisten deze twee ploegen de degens.

De statistieken zijn duidelijk in het voordeel van Bayern met 51 overwinningen. Gladbach zegevierde 25 keer.

Vorig seizoen won Gladbach in München met maar liefst 0-3. Bayern won de return in Gladbach ook overtuigend: 1-5.

Teamnieuws: Gladbach krijgt weinig goals tegen

Gladbach heeft het dit seizoen achterin prima staan. Het kreeg, samen met RB Leipzig, de minste tegendoelpunten in de Bundesliga te verwerken. Het scoorde daarnaast 28 keer, maar op dat gebied moet het nog twee clubs voor zich dulden. RB Leipzig (36 goals) en Bayern München (34 goals) vonden vaker het net.

Borussia Mönchengladbach – Bayern München tip

De belangen zijn groot bij dit duel. Borussia Mönchengladbach kan bij winst steviger op de eerste plaats staan én afstand nemen van Bayern München. De bezoekers moeten simpelweg winnen om de aansluiting met de top niet kwijt te raken. Een overwinning van Gladbach zou niet zo’n gekke gedachte zijn, kijkend naar de prestaties van dit seizoen. Onze tip bij Borussia Mönchengladbach – Bayern München is dat Borussia Mönchengladbach wint. Deze weddenschap heeft een quotering van 5.10 bij Toto.

Borussia Mönchengladbach – Bayern München Bundesliga wedden

Quotes bij Toto

Winst Borussia Mönchengladbach: 5.10
Gelijkspel: 4.55
Winst Bayern München: 1.51