18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Borussia Dortmund – Schalke 04 voorspelling – wedden, tips en quotes 27 april 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: Borussia Dortmund – Schalke 04, Bundesliga
Aanvang: zaterdag 27 april 2019, 15.30 uur
Beste wedtip: Borussia Dortmund wint en beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 2.58

Voor het eerst sinds jaren is de Duitse titelstrijd tot diep in het seizoen boeiend. Bayern München koestert na 30 speelrondes 1 punt voorsprong op Dortmund. Borussia treft in speelronde 31 streekrivaal Schalke 04, dat in een neerwaartse spiraal zit. Dit zijn de wedtips en quotes bij Borussia Dortmund – Schalke 04.

Oplawaai heeft niet tot knock-out geleid

Lange tijd had Borussia Dortmund het heft in handen in de Bundesliga, maar door een oplawaai in speelronde 28 is de geel-zwarte formatie de koppositie in de Bundesliga kwijtgeraakt.

De 5-0 nederlaag tegen titelrivaal Bayern München, een kleine 3 weken geleden, heeft het zelfvertrouwen van de Borussen echter niet aangetast. Dortmund won zijn laatste 2 Bundesliga-duels met respectievelijk 2-1 van Mainz en 0-4 van Freiburg.

Borussia Dortmund won dit seizoen, op twee remises na, al zijn thuiswedstrijden in de Bundesliga. In 10 van die 15 thuisduels vielen er steeds minimaal meer dan 3.5 goals. Wedden op meer dan 3.5 goals, gequoteerd op 2.15, lijkt aan te raden aangezien Schalke afgelopen week met 2-5 van Hoffenheim verloor en enkele weken daarvoor een doelpuntrijk duel tegen Bremen (4-2 zege Werder) speelde.

Van de hemel in de hel beland

Het ene seizoen is het andere niet: vorig jaar beleefde Schalke 04 een prachtseizoen met de 2e plaats. Deze jaargang is het kommer en kwel. De ploeg uit Gelsenkirchen is de nummer 15 van de Bundesliga.

Met een marge van 6 punten op nummer 16 Stuttgart lijkt er in de resterende 4 duels weinig aan de hand voor de ploeg van interimcoach Huub Stevens. Play-offs om degradatievoetbal zullen hoogstwaarschijnlijk worden vermeden.

Schalke 04 won slechts 1 van zijn laatste 12 Bundesliga-duels. Scoren tegen topteams is niet het probleem, het houden van de nul is dat wel. Opmerkelijk genoeg houdt Dortmund dit seizoen eveneens zelden de nul. Een tip is daarom: Borussia Dortmund wint en beide teams scoren, gequoteerd op 2.58.

Een op voorhand groot krachtsverschil

Schalke leed de afgelopen twee maanden ruime nederlagen: 3-0 verlies tegen Mainz, een 0-4 pak slaag tegen Fortuna Düsseldorf en afgelopen week dus een 2-5 afstraffing tegen Hoffenheim.

Gezien het op voorhand grote krachtsverschil is handicapwedden een optie. De lucratiefste is Borussia Dortmund wint met handicap -2, gequoteerd op 2.90. Wedden op beide helften meer dan 1.5 doelpunt, gequoteerd op 3.60, is ook een mogelijkheid gelet op de doelpuntrijke duels van Dortmund en Schalke.

Voorspellen dat Dortmund beide helften wint tegen Schalke heeft een quotering van 2.70. Dortmund beschikt over 3 spelers die met de regelmaat van de klok scoren: Francisco Alcacer, Jaden Sancho en Marco Reus. Sancho maakte in Dortmunds laatste 2 duels de openingstreffer voor zijn club. Voorspellen dat hij tegen Schalke scoort, is gequoteerd op 2.15. Wedden op ‘Sancho scoort de 1e goal tijdens Borussia Dortmund – Schalke 04’ heeft een quotering van 5.10.

Borussia Dortmund – Schalke 04 tip

Borussia Dortmund laat amper punten liggen in eigen huis. Schalke wint de laatste maanden zelden een duel. Omdat beide clubs vrijwel altijd scoren en net zo gemakkelijk goals incasseren, mag er een bovengemiddeld aantal goals worden verwacht. Tip bij het wedden op Borussia Dortmund – Schalke 04: Borussia Dortmund wint en beide teams scoren, bij Toto gequoteerd op 2.58.

Borussia Dortmund – Schalke 04 Bundesliga wedden

Quotes bij Toto

Winst Borussia Dortmund: 1.30
Gelijkspel: 5.25
Winst Schalke 04: 8.30