18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Borussia Dortmund – Monaco wedden, tips en quotes 11 april 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Borussia Dortmund – Monaco, Champions League
Aanvang: dinsdag 11 april, 20.45 uur
Beste wedtip: meer dan 3,5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.03

Borussia Dortmund beleeft opnieuw geen wereldseizoen. De finale van de Champions League halen zal allicht een brug te ver zijn, maar de Duitsers zitten wel bij de laatste acht en een tegenstander als Monaco biedt kansen op meer. Toch hebben de Fransen al laten zien dat je ze nooit moet afschrijven. Tegelijk gaat deze ploeg ook nog vol voor de Franse titel. Zal Monaco alles kunnen en willen geven in de Champions League? Of wordt het uit de schade beperken en thuis de boel in eigen voordeel beslissen?

Doelpuntenfestijn

Beide ploegen hebben al een paar opmerkelijke uitslagen achter de rug in de huidige jaargang van de Champions League. Kijk maar naar Dortmund, dat uit bij Legia Warschau in de poulefase met 6-0 won. De later gespeelde thuiswedstrijd eindigde helemaal opmerkelijk in 8-4. Dortmund speelde verder twee keer knap gelijk tegen Real Madrid: in beide gevallen werd het 2-2. In de achtste finales was Borussia Dortmund uit al beter dan Benfica, maar de Portugezen wonnen wel met 1-0. Thuis maakten de Duitsers het met 4-0 vakkundig af.

In diezelfde achtste finales maakte Monaco er samen met Manchester City een waar doelpuntenfestijn van, met twaalf doelpunten verspreid over twee wedstrijden. Met nam het eerste duel in Engeland was met een 5-3 uitslag en een nogal grillig scoreverloop best als ‘knotsgek’ te kwalificeren. Het komt niet vaak voor dat een ploeg die in de eerste wedstrijd vijf goals om de oren krijgt zich in het tweede duel alsnog plaatst. Maar Monaco maakte er uit wel drie. Het tweede duel won de ploeg met 3-1. 6-6 over twee duels, maar met drie uitgoals versus één mocht Monaco naar de kwartfinales.

Haalbare prijzen

Monaco heeft al één finale achter de rug, maar die werd met 4-1 verloren van PSG. Het betrof hier de finale van de Coupe de la Ligue, het tweede bekertoernooi van Frankrijk. In het ‘echte’ bekertoernooi, de Coupe de France, treffen dezelfde teams elkaar binnenkort weer in de finale. En samen met Nice strijden PSG en Monaco ook nog volle bak om de Franse titel. Het halen van de achtste finales van de Champions League is in alle eerlijkheid boven verwachting; de andere twee prijzen zijn veel haalbaarder. Waar legt Monaco zijn prioriteiten?

Borussia Dortmund doet nog mee in de Duitse beker. Het treft eind deze maand Bayern München in de halve finale. Enkele jaren geleden waren die ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd, maar afgelopen weekend won Bayern het onderlinge competitieduel met 4-1. Als Borussia nog illusies over het kampioenschap had, zijn die nu definitief de grond in geboord. De beker is natuurlijk nog haalbaar, maar Borussia Dortmund kan en moet alles geven tegen Monaco.

Borussia Dortmund – Monaco tip

Een winnaar aanwijzen is lastig; de clubs lijken redelijk aan elkaar gewaagd. Gezien de eerdere uitslagen zou het wel weer eens een doelpuntrijk gebeuren kunnen worden. Wij zetten daarom in op meer dan 3,5 goals totaal tegen een quote van 2.03 bij Toto.

Borussia Dortmund – Monaco Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Borussia Dortmund: 1.66
Gelijkspel:3.92
Winst Monaco: 4.45