18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Benfica – Borussia Dortmund wedden, tips en quotes 14 februari 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Benfica – Borussia Dortmund, Champions League
Aanvang: dinsdag 14 februari 2017, 20.45 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.57

De Champions League is in de fase van de laatste zestien beland. De loting tussen Borussia Dortmund en Benfica is in zekere zin gepast. Het is niet waarschijnlijk dat één van deze ploegen het toernooi naar zich toetrekt. Maar het belooft wel een treffen te worden tussen twee clubs die redelijk aan elkaar zijn gewaagd.

Eén puntje verschil

Om met een Nederlandse link naar de Portugese competitie te beginnen: Bas Dost is daar op dit moment met zestien goals de topscorer. Toch is de eerste titel van Sporting Lissabon sinds 2002 ver uit zicht, want het zijn dit jaar weer Benfica en Porto die de dienst uitmaken. Qua vorm kijken we altijd naar de laatste vijf duels. Benfica won er daarvan drie, maar verloor ook een keer en speelde eenmaal gelijk. Porto won de laatste vijf wedstrijden en liep dus in op Benfica. Het gat is, met 21 van de 34 wedstrijden achter de rug, teruggebracht naar één punt. Sporting Lissabon volgt op maar liefst twaalf punten.

In zijn meest recente duel toonde Benfica de nodige veerkracht. Doelman Ederson Moares moest er al voor rust met rood af, maar Benfica won desondanks met 3-0 van Arouca. Kostas Mitroglou scoorde tweemaal, waardoor zijn totaal in de competitie op tien is gekomen. Benfica werd vorig jaar in de Champions League uitgeschakeld door Bayern München. Dit jaar werd er twee keer verloren van Napoli, twee keer gelijkgespeeld tegen Besiktas en twee keer gewonnen van Dinamo Kiev. Het geeft ongeveer aan waar de club Europees gezien staat: een vaste waarde, maar geen kandidaat voor het winnen van de Champions League.

Op de titel af

Waar Benfica in eigen land nog volop in de strijd om de titel is verwikkeld, kan Borussia Dortmund dat in Duitsland wel vergeten. De ploeg werd vorig jaar weliswaar tweede, maar staat nu op vijftien punten achterstand van Bayern München. Afgelopen weekend verloren de nummers twee, drie en vier. RB Leipzig verloor van HSV, nadat het een week eerder ook al zijn meerdere in Borussia Dortmund moest erkennen. Die ploeg liet het dan zelf dit weekend weer liggen op bezoek bij Darmstadt 98, de hekkensluiter die pas zijn derde overwinning van het jaar pakte. De nummer twee, Eintracht Frankfurt, verloor van Bayer Leverkusen. Bayern München won zelf wel en koerst op alweer een titel af.

Goed beschouwd heeft Borussia Dortmund nu alleen nog een echte kans om de DFB Pokal te winnen. In de competitie is Bayern München voor de geel-zwarten niet meer te achterhalen. En de ploeg is echt niet sterk genoeg om de Champions League te winnen. Daar zitten Real Madrid, Barcelona, PSG, Manchester City, Atletico Madrid en Juventus nog in, en die ploegen staan er simpelweg beter voor dan de Duitse kampioen van 2012.

Benfica – Borussia Dortmund tip

Wij verwachten wel dat Benfica en Borussia Dortmund aan elkaar gewaagd zullen zijn en allebei zullen scoren, tegen een quote van 1.57 bij Toto.

Benfica – Borussia Dortmund Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Benfica: 3.00
Gelijkspel: 3.08
Winst Borussia: 2.36