18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Benfica – Ajax voorspelling – wedden, quotes en tip 7 oktober 2018

Bob Ligthart

Wedstrijd: Benfica – Ajax, Champions League
Aanvang: woensdag 7 oktober 2018, 21.00 uur
Beste wedtip: Winst Ajax, Draw no bet
Bookmaker: Toto
Quote: 1.95

Benfica – Ajax is een erg belangrijke wedstrijd in groep E. Als de Amsterdammers woensdag winnen, zijn ze verzekerd van een plek in de knock-outfase. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op deze wedstrijd.

Grote kans op overwintering

Ajax is na drie wedstrijden nog steeds ongeslagen in de Champions League. Met zeven punten staat het er goed voor in groep E. Bayern München heeft evenveel punten als Ajax en het doelsaldo is ook precies gelijk. Benfica staat derde met vier punten. Als de Amsterdammers woensdag winnen, zijn ze zeker van de knock-outfase. Ondanks de eerste plaats in de poule heeft een overwinning van Ajax een hogere quote dan wanneer Benfica er met de winst vandoor gaat. Een zege van Erik ten Hag zijn mannen heeft een quotering van 2.95. Een overwinning van de Portugese club heeft een quote van 2.43.

 

In de Nederlandse competitie doet Ajax het ook goed. Het staat niet eerste, maar het verloor nog maar één wedstrijd. De club pakte 28 punten in elf wedstrijden en staat daarmee vijf punten achter koploper PSV. De Amsterdammers wonnen de laatste vijf competitieduels zonder een goal tegen te krijgen. Het staat dus erg goed bij Ajax de laatste weken.

Laatste kans

Benfica staat vierde in de Portugese competitie. Het haalde zeventien punten in negen wedstrijden. Daardoor staat het vier punten onder Porto, want die club heeft momenteel 21 punten. Benfica verloor de laatste twee competitiewedstrijden. Het lijkt er op dat de club een tik heeft gehad door het verlies tegen Ajax.

 

Woensdag krijgt Benfica de laatste kans om uitzicht te houden op een plek in de knock-outfase. Als het verliest van de Amsterdammers is het zo goed als uitgeschakeld. Mocht Bayern München woensdag van AEK Athene winnen, dan is Benfica bij een nederlaag definitief klaar in de Champions League. Dan moet de club zich richten op de derde plek in groep E. Die positie zou betekenen dat Benfica instroomt in de Europa League. Bij een gelijkspel houdt de club kans om door te gaan in de Champions League. Een gelijkspel heeft een quote van 3.35 bij Toto.

Eerder dit seizoen

Beide ploegen stonden op 23 september nog tegenover elkaar in de Champions League. Het was een open wedstrijd waarin de twee clubs allebei grote kansen kregen. Ondanks alle mogelijkheden leek het uit te draaien op een 0-0 gelijkspel. Ajax ging er uiteindelijk toch nog met de winst vandoor, want Noussair Mazraoui maakte in de 92e minuut de winnende goal.

Benfica – Ajax tip

Het is voor allebei een erg belangrijke wedstrijd. Ajax kan een ticket voor de knock-outfase bemachtigen. Voor Benfica kan het Champions League-seizoen er al zo goed als op zitten. De Portugese ploeg lijkt een tik gehad te hebben door het verlies tegen Ajax. Toch zal het team er alles aan doen om uitschakeling te voorkomen. De tip bij deze wedstrijd is: winst Ajax, Draw no bet. Deze voorspelling heeft een quote van 1.95. Zo blijft de quotering hoog en heb je net wat meer zekerheid.

Benfica – Ajax Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Benfica: 2.43
Gelijkspel: 3.35
Winst Ajax: 2.95