18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

België – Portugal wedden, tips en quotes 2 juni 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: België – Portugal, vriendschappelijk
Aanvang: zaterdag 2 juni 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: België wint & meer dan 2.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 3.18

De reekshoofden van respectievelijk Groep G en B treffen elkaar in het Koning Boudewijn-stadion.

Opvallende afwezige

Roberto Martínez, bondscoach van België, maakt zijn definitieve WK-selectie bekend op 4 juni, twee dagen na de oefenmatch tegen Portugal. Die beslissing is mede ingegeven door de blessureperikelen bij België. Zijn voorlopige selectie heeft al het nodige stof doen opwaaien.

Raidja Nainggolan was dit seizoen één van de sterkhouders bij AS Roma, maar Martínez doet geen beroep op de middenvelder in Rusland. De bondscoach besloot hem vanwege tactische redenen niet in de WK-selectie op te nemen. De Spanjaard kan Nainggolan bij de Rode Duivels niet de belangrijke rol geven die hij bij AS Roma vervult.

Bezem door de selectie

In tegenstelling tot België heeft Portugal wel zijn WK-selectie rond. Fernando Santos heeft het Portugese keurkorps van vers bloed voorzien. Van de 23 namen die in 2016 deel uitmaakten van de selectie die Europees kampioen werd, zijn er nog maar 13 over in Rusland.

Zo is Éder, die Portugal naar de EK-titel schoot, er niet bij. Renato Sanches, in 2016 nog gekozen tot beste jonge speler van het EK, reist evenmin af naar Rusland. Ook André Gomes, uitkomend voor Barcelona, en Lazio-speler Nani zijn niet van de partij.

Imponerende reeks

In de zomer van 2016 trad Roberto Martínez aan als bondscoach van België. Het eerste duel onder zijn leiding ging verloren. Spanje was in Brussel met 0-2 te sterk. Sinds dat verlies op 1 september 2016 bleven de Rode Duivels ongeslagen.

De ongeslagen reeks omvat 12 zeges en 4 remises. België legt een hoge productiviteit aan de dag: in 10 WK-kwalificatieduels scoorden de Rode Duivels 43 keer, een aantal dat alleen door Duitsland geëvenaard werd.

Tot nu toe speelde België drie vriendschappelijke duels in aanloop naar het WK. Tegen Japan (1-0) en Saudi-Arabië (4-0) werden zeges geboekt. Mexico, een hoger aangeslagen tegenstander, hield België in bedwang: in november 2017 werd het 3-3 in België.

Top in WK-kwalificatiecampagne, teleurstellend in oefenduels

Portugal deed niet veel onder voor België in de WK 2018-kwalificatiecampagne. Waar België 9 zeges behaalde en 1 keer gelijkspeelde, won Portugal eveneens 9 maal en verloor het slechts 1 keer. De doelsaldi van beide teams lopen niet heel ver uiteen: België: 43 voor en 6 tegen, Portugal: 32 voor en 4 tegen.

In de vriendschappelijke duels loopt het echter nog niet naar behoren voor de Portugezen.De ‘Quinas’ speelden tot op heden vijf oefenduels ter voorbereiding op het WK. Minder dan de helft van die wedstrijden leverde een zege op. Er was onder meer een ruime nederlaag tegen Nederland (0-3) en een 2-2 gelijkspel tegen Tunesië. Defensief oogde de ploeg kwetsbaar.

Afwezigen

België moet het zonder Thomas Vermaelen stellen. De Barcelona-verdediger liep onlangs een spierblessure op. Het meespelen van Michy Batshuayi is twijfelachtig. Portugal gunt Cristiano Ronaldo, die vorige week de finale van de Champions League won, rust.

België – Portugal tip

Beide teams scoren vrijwel altijd in elke interland die ze spelen. België is bijna twee jaar ongeslagen, Portugal komt in recente oefenduels minder goed uit de verf. Tip: België wint & meer dan 2,5 goals, bij Toto gequoteerd op 3.18.

België – Portugal vriendschappelijk, wedden

Quotes bij Toto

Winst België: 1.85
Gelijkspel: 3.18
Winst Portugal: 4.07