18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bayern München – VfL Wolfsburg wedden, tips en quotes 7 februari 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Bayern München – VfL Wolfsburg, DFB Pokal
Aanvang: dinsdag 7 februari 2017, 20.45 uur
Beste wedtip: meer dan 3,5 goals totaal
Bookmaker: Toto
Quote: 2.03

De laatste jaren was het in Duitsland vooral VfL Wolfsburg dat het grote Bayern München naar de kroon wist te steken. Dit jaar is daar voorlopig nog geen enkele sprake van, want Wolfsburg draait gewoon een slecht seizoen. Wellicht dat een stunt in de beker voor wat lucht kan zorgen. In bekervoetbal gelden nu eenmaal andere regels – bij wijze van spreken dan.

Bekervoetbal is anders

Het Engelse bekervoetbal is daar momenteel wel een goed voorbeeld van. In de meest recente speelronde gebeurde het aan de lopende band dat ploegen uit verschillende divisies tegenover elkaar stonden, en dat de lager spelende club de favoriet versloeg. Liverpool werd verslagen door Wolverhampton Wanderers uit het Championship, en Watford overkwam iets soortgelijks met Millwall. Newcastle United (Championship) werd uitgeschakeld door Oxford United (League One). Brighton, nummer twee uit het Championship, verloor zelfs van een ploeg van het vijfde niveau, Lincoln City. En Tottenham Hotspur redde het maar net tegen Wycombe Wanderers, dat uitkomt in de League Two.

Allemaal voorbeelden van hoe bekervoetbal anders is dan competitievoetbal. Waar je in dat laatste verband als underdog ook op een gelijkspelletje kunt spelen, heb je in de beker niets te verliezen. Tegelijk zetten de topploegen, met hun volle programma’s, in de eerste ronden van een bekertoernooi vaak niet hun beste teams in. Ook de spelers die wat minder vaak aan de bak komen, worden geacht het klusje te kunnen klaren. Het is een begrijpelijke manier om je beste spelers wat rust te gunnen, maar het blijkt toch steeds weer een valkuil voor veel ploegen. Denk in Nederland aan Ajax dat door Cambuur werd uitgeschakeld.

Niet veilig

Misschien dat al die voorbeelden een inspiratie kunnen zijn voor VfL Wolfsburg, want de prestaties in de competitie zijn dat zeker niet. Het gaat zelfs zo slecht dat de degradatiezone niet ver weg is. Momenteel heeft de club van Riechedly Bazoer (die nog geen minuut speelde) negentien punten, goed voor een veertiende plaats. Werder Bremen, dat de laatste jaren steeds verder is afgegleden, staat op zestien punten, net als HSV. Ingolstadt heeft er veertien, Darmstadt staat met negen punten wat verder weg. Maar de laatste twee clubs degraderen direct, dus veilig is Wolfsburg geenzins.

Nog maar twee jaar geleden pakte Wolfsburg de Duitse beker, en het seizoen er op werd meteen de supercup gewonnen. Het had toen al de landstitel van 2009 op zak. Maar na in korte tijd twee prijzen te hebben gepakt, stokte de zaak. De 5-0 competitienederlaag tegen Bayern München eerder dit seizoen getuigt wel van de staat waarin Wolfsburg verkeert. Datzelfde Bayern greep onlangs de macht weer terug door RB Leipzig te verslaan. Die ploeg verloor afgelopen zaterdag van Borussia Dortmund, waardoor Bayern ook weer een gat van vier punten in de Bundesliga heeft. Wel speelde de ploeg van Robben gelijk tegen Schalke. Dus er is genoeg om hoop uit te putten voor Wolfsburg, al zal het een hele klus worden.

Bayern München – VfL Wolfsburg tip

Omdat bekervoetbal nu eenmaal anders is, wijzen wij niet op voorhand een winnaar aan. In de laatste tien duels tussen beide clubs, kwam maar liefst zes keer een uitslag met vier of meer goals tot stand. Wij zetten dan ook in op meer dan 3,5 goals totaal, met een quote van 2.03 bij Toto.

Bayern München – VfL Wolfsburg DFB Pokal wedden

Quotes bij Toto

Winst Bayern München: 1.17
Gelijkspel: 5.89
Winst VfL Wolfsburg: 10.21