18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bayern München – Borussia Dortmund voorspelling – wedden, quotes en tip 9 november 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Bayern München – Borussia Dortmund, Bundesliga
Aanvang: zaterdag 9 november 2019, 18.30 uur
Beste wedtip: winst Bayern München
Bookmaker: Toto
Quote: 1.52

Er staat een heuse topper op het programma in Duitsland. Bayern München en Borussia Dortmund gaan het in München tegen elkaar opnemen. Dit is onze voorbeschouwing voor Bayern München – Borussia Dortmund.

Niko Kovač ontslagen

In de Bundesliga gaat het Bayern momenteel bepaald niet voor de wind. De Rekordmeister staat op de vierde plaats met achttien punten uit tien wedstrijden. De afstand met koploper Borussia Mönchengladbach is echter nog niet onoverbrugbaar. Er zit een verschil van vier punten tussen deze twee ploegen.

Afgelopen wedstrijd kreeg Bayern een waar pak slaag van Eintracht Frankfurt. In Frankfurt werd het namelijk maar liefst 5-1 voor de thuisploeg. Frankfurt kende vijf verschillende doelpuntenmakers. Namens Bayern scoorde Robert Lewandowski (2-1). Daags na deze zeperd kwam het bericht naar buiten dat Niko Kovač niet langer de trainer is van de club uit Beieren. Een opvolger is tot op heden nog niet gevonden.

In de Champions League spoelde Bayern de forse nederlaag enigszins weg. De thuiswedstrijd tegen het Griekse Olympiakos werd met 2-0 gewonnen.

Eén punt meer en twee plekken hoger

Borussia Dortmund doet het nét iets beter in de competitie dan Bayern. Veel scheelt het echter niet, want Borussia staat tweede met slechts één punt voorsprong. Beide ploegen wonnen evenveel wedstrijden, maar Dortmund verloor pas één keer en Bayern twee keer.

Borussia Dortmund is sinds het verlies bij Union Berlin op 31 augustus nog altijd ongeslagen in de competitie. Het won daarna vijf keer en speelde vier keer gelijk. Dat brengt ze dus op een puntentotaal van negentien.

Wat denken de bookmakers van Bayern München – Borussia Dortmund?

De bookmakers zien Bayern München als de favoriet voor dit duel. Een overwinning van Bayern krijgt een quotering van 1.52. Aan een overwinning van Borussia Dortmund is een hoge quotering van 5.00 verbonden.

Een gelijkspel staat op 4.45.

Terug in de tijd

Vorig seizoen ging de titelstrijd tussen Bayern München en Borussia Dortmund. In Dortmund won de thuisploeg dat seizoen op de valreep met 3-2. In München veegde Bayern de vloer aan met Dortmund. Het werd 5-0 in de Allianz Arena. Bayern werd vorig seizoen uiteindelijk kampioen.

Teamnieuws: komt er een schokeffect bij Bayern?

Nu het ontslag van Niko Kovač een feit is, zal Bayern op zoek moeten naar een nieuwe hoofdtrainer. De naam van Erik Ten Hag ging rond in Duitsland, maar op de Nederlandse trainer lijken ze niet te hoeven rekenen. De oefenmeester van Ajax gaf aan het seizoen sowieso af te maken bij de Amsterdamse ploeg. Het is dus een kwestie van afwachten wie de nieuwe coach gaat worden en of dat het zogeheten ‘schokeffect’ veroorzaakt.

Bayern München – Borussia Dortmund tip

Het is de Klassieker van Duitsland en de belangen zijn groot. Nu verliezen kan grote gevolgen hebben voor de race om het kampioenschap. Bayern speelt in eigen huis en heeft wat recht te zetten voor het eigen publiek. Vorig seizoen leed Dortmund een forse nederlaag in de Allianz Arena. Dat lijkt er nu niet direct in te zitten, maar een kleine overwinning van Bayern wel. Onze tip bij Bayern München – Borussia Dortmund is dat Bayern wint met een quotering van 1.50.

Bayern München – Borussia Dortmund Bundesliga wedden

Quotes bij Toto

Winst Bayern München: 1.52
Gelijkspel: 4.45
Winst Borussia Dortmund: 5.00