18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bayern München – Arsenal wedden, tips en quotes 15 februari 2017

Vincent Krabbendam

Wedstrijd: Bayern München – Arsenal, Champions League
Aanvang: woensdag 15 februari 2017, 20.45 uur
Beste wedtip: Bayern München wint
Bookmaker: 1.53
Quote: Toto

Er werd even flink aan de stoelpoten van Bayern München in de Duitse competitie, maar inmiddels lijkt het verschil met de concurrentie weer gemaakt en kan Bayern gaan toewerken naar de vijfde landstitel op rij. Arsenal kan zoals gebruikelijk de titel waarschijnlijk wel weer vergeten. Het gat met Chelsea is inmiddels te groot.

Constante factor

Op zich is het knap wat Arsenal doet, maar het levert allemaal zo weinig op. In de laatste jaren werd twee keer de FA Cup gepakt. Zonder meer een grote prijs, maar de fans hadden gehoopt dat het eindelijk weer eens de opmaat naar een landstitel zou zijn. Dat blijkt ook dit seizoen weer vergeefse hoop. Het knappe zit hem er in dat Arsenal altijd bij de bovenste ploegen eindigt in de Premier League, waardoor ook elk seizoen deelname aan de Champions League wordt gerealiseerd. En in dat toernooi lukt het elk jaar om te overwinteren.

Arsenal is daardoor een constante factor in de top van het Engelse en Europese voetbal. Maar het is ook en club waar de echt grote teams het uiteindelijk altijd van winnen. Wellicht is de ploeg toch iets te veel gebouwd op grillige spelers als Alexis Sanchez en Mesut Özil, met wie het alles of niets kan zijn. Misschien ontbeert het team ook wel die ene wereldspits die het verschil kan maken. En heel misschien is het ook wel tijd dat de club eindelijk eens afscheid neemt van Arsene Wenger. Hij heeft de club altijd op koers gehouden, maar nooit is er eens dat seizoen dat alles klopt.

Uitgelopen

Bayern München heeft zulke seizoenen juist heel regelmatig, in ieder geval als je naar de resultaten kijkt. De laatste vier jaar werd de ploeg kampioen van Duitsland. Elk jaar zijn er wel teams die het de Beierse ploeg lastig kan maken, maar omdat dit elk jaar weer andere teams zijn, kan alleen Bayern verder bouwen. Afgelopen weekend was misschien wel beslissend. RB Leipzig, Eintracht Frankfurt en Borussia Dortmund, respectievelijk de nummers twee, drie en vier, verloren allemaal. Bayern won juist, en liep dus op alle concurrenten uit.

Bayern heeft daardoor een voorsprong opgebouwd van zeven punten ten opzichte van RB Leipzig. Deze nieuwkomer op het hoogste niveau wordt verguisd door aanhangers van andere clubs, omdat RB in 2009 op de licentie van een andere club is gesticht en vervolgens met behulp van heel veel Red Bull-geld is opgestoomd naar de Bundesliga. Pas in een rechtstreeks duel liet Bayern München weten dat het voorlopig nog de baas is, al heeft het er met Leipzig wel een echte concurrent bij.

Bayern München – Arsenal tip

Voor het onderlinge treffen schatten we Bayern simpelweg een treetje hoger in dan Arsenal. De overwinning van Bayern is bij Toto goed voor een quote van 1.53.

Bayern München – Arsenal Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Bayern München: 1.53
Gelijkspel: 3.80
Winst Arsenal: 6.03