18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bayer Leverkusen – Bayern München voorspelling – wedden, quotes en tip 4 juli 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: Bayer Leverkusen – Bayern München, DFB-Pokal Finale
Aanvang: Zaterdag 4 juli 2020, 20.00 uur
Beste wedtip: Winst Bayern München & over 2.5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 1.55

De Bundesliga is geëindigd, maar het voetbal in Duitsland zit er nog niet op. Naast de play-offs wedstrijden staat ook de finale voor de DFB- Pokal nog op het programma, waarin Bayer Leverkusen en Bayern München het tegen elkaar opnemen. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op deze wedstrijd.

Net geen Champions League

Bayer Leverkssen draaide een degelijk seizoen, maar kwam aan het einde net tekort om zich te plaatsen voor de Champions League. De club eindigde namelijk met 63 punten op de vijfde plaats en dit betekent een plek in de Europa League. Als Bayer Leverkusen drie punten meer had gehad was het op de vierde plaats terecht gekomen, maar die plek ging naar Borussia Mönchengladbach met 65 punten. De nummer vijf van Duitsland krijgt zaterdag de kans om deze zure smaak weg te spoelen.

Dan moet het wel van Bayern München winnen om zo de winnaar van de DFB-Pokal te worden. Tot nu toe ging het best aardig in het bekertoernooi voor Bayer Leverkusen. De club had niet zo’n moeilijk programma en verslikte zich niet in de kleinere tegenstanders. Zo werd FC Saarbrücken in de halve finale met 0-3 verslagen. De Duitse nummer vijf was gewoon veel te sterk, waardoor het er makkelijk met de winst vandoor ging.

Nog een prijs?

Het was geen verrassing dat Bayern München zich wederom tot kampioen van Duitsland kroonde. Het bleef dit jaar wel redelijk lang spannend, maar uiteindelijk is Bayern toch de duidelijke winnaar. De rest van de competitie eindigde minimaal op dertien punten verschil ten opzichte van de nummer één. De club uit München was vaak oppermachtig en dit is ook wel te zien in het aantal gescoorde doelpunten in dit seizoen: honderd stuks.

Bayern München neemt niet altijd genoegen met slechts één prijs. Vorig jaar werd het bijvoorbeeld ook al kampioen en won het de DFB-Pokal. De club zou dat dit jaar dus weer eens dunnetjes over kunnen doen. De bookmakers verwachten dit resultaat, want een zege van Bayern heeft tegen Bayer Leverkusen een quote van maar 1.30.

Poolse scherpschutter

Een belangrijk element in het spel van Bayern is de Poolse spits Robert Lewandowski. Hij is dit seizoen weer de topscorer van de Bundesliga geworden met maar liefst 34 doelpunten. Deze scoorde hij in 31 wedstrijden. De Pool is tot nu toe, samen met Rouwen Hennings, ook de topscorer van dit seizoen van de DFB-Pokal. Als hij zaterdag scoort, krijgt hij als enige deze titel. Een goal van hem levert in het aanstaande duel een quotering van 1.42 op.

Eerdere ontmoetingen dit seizoen

De clubs kwamen elkaar natuurlijk twee keer in de Bundesliga tegen dit seizoen. In het eerste duel verraste Bayer Leverkusen door met 1-2 te winnen van Bayern. Later in het seizoen stelde de club uit München orde op zaken door met 2-4 te winnen bij Bayer Leverkusen. Een bekerfinale is toch net wat anders dan een competitieduel, dus de clubs zullen erop gebrand zijn te winnen.

Bayer Leverkusen – Bayern München tip

Bayern München was dit jaar weer te sterk voor de rest van de Duitse clubs en Bayer Leverkusen greep net naast de Champions League-tickets. De kampioen scoort ook erg gemakkelijk dit seizoen en dan met name Robert Lewandowski. De tip bij deze wedstrijd is dan ook dat Bayern München wint en dat er meer dan 2.5 doelpunten vallen. Deze voorspelling van Bayer Leverkusen – Bayern München heeft een quote van 1.55.

Bayer Leverkusen – Bayern München DFB-Pokal wedden

Quotes bij Toto

Winst Bayer Leverkusen: 7.65
Gelijkspel: 5.45
Winst Bayern München: 1.30