18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Barcelona – Olympique Lyon voorspelling – wedden, quotes en tip 13 maart 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: Barcelona – Olympique Lyon, Champions League wedden
Aanvang: woensdag 13 maart 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: Barcelona wint zonder tegendoelpunt
Bookmaker:Toto
Quote: 2.15

Voor het eerst sinds 2015 krijgt de Champions League een andere winnaar dan Real Madrid. Wellicht wordt de winnaar van 2015, Barcelona, de opvolger van de Koninklijke. Dan moet eerst Olympique Lyon opzij worden gezet. Dit zijn de wedtips en quotes bij Barcelona – Olympique Lyon.

Nog geen gelopen koers

Dat er tijdens Lyon – Barcelona niet werd gescoord, mag gerust een wonder heten gezien het aantal kansen van beide ploegen. De Catalanen hadden het betere van het spel en kregen meer kansen, maar hadden het vizier niet op scherp staan. De return in Camp Nou is daardoor allesbehalve een formaliteit.

Barcelona kan echter bogen op een formidabele staat van dienst in CL-thuiswedstrijden. De Blaugranas bleven ongeslagen in hun laatste 29 Champions League-duels in Camp Nou. Daarnaast hield Barcelona in 6 van zijn laatste 9 CL-thuisduels de nul.

Wedden op ‘Barcelona krijgt geen tegendoelpunt’ is gequoteerd op 2.00. Voorspellen dat Barcelona wint zonder tegendoelpunt heeft een quotering van 2.15. Lyon kampt met defensieve problemen. Het meespelen van rechtsback Rafael en centrale verdediger Marcelo is allerminst zeker.

Aangename uitzondering op de regel

Uitgerekend tegen één van de beste clubs in Europa hield Lyon de nul. Dat is dit kalenderjaar een zeldzaamheid. Dat lukte in 2019 alleen tegen Amiens (zowel beker als competitie) en Bourges (een ploeg uit de derde divisie).

Scoren in elk duel was tot voor kort haast een zekerheid bij Lyon. In zijn laatste 7 duels bleef L’OL echter in drie partijen droog staan. Gezien de thuisreputatie van Barcelona, is het niet onlogisch dat de Catalanen winnen en Lyon niet scoort. Deze weddenschap, Barcelona wint en niet beide teams scoren, heeft een quotering van 1.99.

Aangezien Barcelona dit seizoen regelmatig met meer dan 2 doelpunten verschil wint, is de wedoptie ‘Barcelona wint met meer dan 2 doelpunten verschil’, gequoteerd op 2.49, er één om op te letten.

Messi in de race voor een nieuwe topscorerstitel

Luis Suarez lijkt het scoren in de Champions League verleerd te zijn. In zijn laatste 15 CL-wedstrijden scoorde hij slechts 1 keer. Zijn recente vorm, 4 goals in zijn laatste 5 officiële wedstrijden, zal hem echter vertrouwen geven.

Voorspellen dat Suarez scoort tijdens Barcelona – Olympique Lyon is gequoteerd op 1.67. De kans is groot dat Lionel Messi de eerste doelpuntenmaker van de wedstrijd is. De weddenschap ‘Lionel Messi scoort het 1e doelpunt’ heeft een quotering van 3.25.

De Argentijn was in het verleden meermaals CL-topscorer en is ook dit seizoen in de race voor de prijs van beste schutter in de Champions League. Hij is de gedeelde nummer 2 op de topscorerslijst, met een achterstand van 2 goals op Robert Lewandowski. Momenteel is de weddenschap ‘Lionel Messi topscorer Champions League 2018/19’ gequoteerd op 2.85.

Barcelona – Olympique Lyon tip

Barcelona – Lyon is nog geen gelopen koers, maar de Catalanen verloren de afgelopen vijf jaar geen thuiswedstrijd in de Champions League. Bovendien houdt Barcelona recentelijk vaak de nul in de CL-thuisduels. Tip bij het wedden op Barcelona -Olympique Lyon: Barcelona wint zonder tegendoelpunt, gequoteerd op 2.15.

Barcelona – Olympique Lyon Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Barcelona: 1.47
Gelijkspel: 4.75
Winst Olympique Lyon: 11.50