18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AZ – Vitesse voorspelling – wedden, quotes en tip 22 januari 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: AZ – Vitesse, KNVB Beker wedden
Aanvang: dinsdag 22 januari 2019, 20.45 uur
Beste wedtip: AZ wint zonder tegendoelpunt
Bookmaker: Toto
Quote: 3.80

Een heruitgave van de KNVB Beker-finale 2016/17 is het kwartfinaleduel tussen AZ en Vitesse. Dit is onze voorbeschouwing op AZ – Vitesse met bijbehorende wedtips en quotes.

Cupfighter bij uitstek

In tegenstelling tot de traditionele top 3 kenden subtoppers AZ en Vitesse wel een goede start van 2019. De Alkmaarders wonnen thuis met 3-0 van FC Utrecht. De Arnhemmers waren op eigen veld Excelsior met 3-2 de baas.

Beide clubs treffen elkaar in de kwartfinale van de KNVB Beker. De term cupfighter is zeker op AZ van toepassing. De ploeg uit Alkmaar was de verliezend finalist in de laatste edities van het bekertoernooi. De laatste keer dat AZ niet de laatste acht van de KNVB Beker bereikte, dateert al van het seizoen 2010/11.

Vitesse klopte in 2017 AZ in de finale en behaalde zo voor het eerst in zijn geschiedenis een aansprekende prijs. AZ in Alkmaar in bekerverband verslaan, is een zware opgave. AZ bleef in zijn laatste 11 thuisduels in de KNVB Beker ongeslagen en hield in 8 van die wedstrijden ook nog eens de nul. Voorspellen dat AZ wint zonder tegendoelpunt, is gequoteerd op 3.80.

Ziekenboeg Vitesse begint uit te puilen

Na een 0-6 zege op amateurclub Alcides trof AZ dit bekerseizoen twee Eredivisie-clubs. In de 2e ronde kreeg VVV een 2-0 nederlaag aangesmeerd en in de achtste finale boekte AZ een forse 5-0 zege op PEC Zwolle. Uitblinker in beide duels was Oussama Idrissi. Hij scoorde zowel tegen VVV (1x) als PEC (2x). Mats Seuntjens maakte tegen VVV en PEC beide keren 1 goal.

Vitesse zal waarschijnlijk gehavend afreizen naar Alkmaar. Tim Matavz, Mateus Bero en Hilary Gong zaten al in de lappenmand en afgelopen weekend voegden Bryan Linssen en Oussama Darfalou zich daarbij. Hun meespelen tegen AZ is hoogst onzeker. Een mogelijk verzwakt Vitesse verhoogt de kans op een nieuwe grote zege van AZ.

Een wedoptie is om te voorspellen dat AZ beide helften wint. Deze weddenschap is gequoteerd op 4.50. Wedden op AZ scoort in beide helften heeft een quotering van 2.25. Gezien de thuisreputatie van AZ (vele bekerzeges met een marge van minimaal 2 goals) kan er ook worden gewed op AZ wint met handicap -1. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.75.

AZ is in het voordeel

Na de nederlaag in de bekerfinale van 2017 speelde AZ 9 bekerduels. In 7 van die wedstrijden vielen er meer altijd meer dan 3.5 goals. Voorspellen dat er tijdens AZ – Vitesse meer dan 3.5 goals worden gescoord heeft een quotering van 2.10.

In 4 van die 7 wedstrijden werden er meer dan 4.5 goals gemaakt. Voorspellen dat er meer dan 4.5 goals vallen bij AZ – Vitesse is gequoteerd op 3.60. De weddenschap AZ wint en meer dan 3.5 goals heeft een quotering van 3.40. Voorspellen dat AZ wint en minder dan 3.5 goals is gequoteerd op 3.00.

Gelet op de vermoedelijk vele afwezige aanvallers is het een mogelijkheid om te wedden op AZ wint en niet beide teams scoren. Deze weddenschap heeft een quotering van 3.65. Omdat AZ de laatste jaren in vrijwel al zijn thuisduels in de beker de nul houdt, is de wedmogelijkheid ‘AZ krijgt geen tegendoelpunt’ (gequoteerd op 3.15) aan te bevelen.

AZ – Vitesse tip

AZ startte de tweede seizoenshelft in de Eredivisie sterk met een 3-0 thuiszege op FC Utrecht. De laatste jaren won AZ vrijwel altijd zijn thuisduels in de beker en vaak ging dat gepaard met het houden van de nul. Vitesse is in aanvallend opzicht fors verzwakt vanwege de blessures van Matavz en Bero en de vermoedelijke afwezigheid van Darfalou en Linssen. Tip bij het wedden op AZ – Vitesse: AZ wint en houdt de nul, bij Toto gequoteerd op 3.80.

AZ – Vitesse KNVB Beker wedden

Quotes bij Toto

Winst AZ: 1.77
Gelijkspel: 3.90
Winst Vitesse: 3.85