18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AZ – Royal Antwerp FC Europa League voorspelling – wedden, quotes en tip 22 augustus 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: AZ – Royal Antwerp FC, Kwalificatie Europa League
Aanvang: donderdag 22 augustus 2019, 20.30 uur
Beste wedtip: winst AZ
Bookmaker: Toto
Quote: 1.65

In de play-offs van de Europa League staat een Nederlands-Belgisch onderonsje op het programma. AZ gaat het namelijk opnemen tegen het Royal Antwerp FC. Door het instorten van het dak van het AFAS Stadion in Alkmaar zal de wedstrijd in de Grolsch Veste van FC Twente worden afgewerkt. In deze voorbeschouwing geven wij relevante tips en quotes die helpen bij het wedden op de wedstrijd AZ – Royal Antwerp FC.

 Eerste puntverlies in de Eredivisie

AZ heeft in de Eredivisie het eerste puntverlies van het seizoen geleden. Tegen FC Groningen kwamen de Alkmaarders niet verder dan een bloedeloos gelijkspel (0-0). Daarvoor had AZ twee keer gewonnen. Eerst versloeg het Fortuna Sittard met grote cijfers (4-0) en daarna moest RKC Waalwijk eraan geloven (0-2).

In de voorrondes van de Europa League heeft AZ er al vier wedstrijden opzitten. Het begon met een tweeluik met het Zweedse BK Häcken. In Alkmaar werd er door beide ploegen niet gescoord en in Zweden werd het 0-3 voor AZ. Hierna wachtte het Oekraïense FK Marioepol. Ook nu bleef AZ in de eerste wedstrijd steken op 0-0. Het was in Odessa wel de betere ploeg, maar kon dit niet uitdrukken in de score. In Den Haag lieten de Alkmaarders geen spaan heel van Marioepol: 4-0.

In het merendeel van de afgelopen Europese wedstrijden was AZ de bovenliggende partij. De bookmakers geven AZ ook een goede kans tegen Antwerp. Een quotering van 1.65 is verbonden aan een Alkmaarse overwinning.

Het is snel gegaan voor Antwerp

Drie jaar geleden zat Antwerp nog in de tweede divisie van België. Nadat ze promoveerden verliepen de ontwikkelingen in een stroomversnelling. In het eerste seizoen op het hoogste niveau grepen ze maar net naast een ticket voor Play-off I (hoogst haalbare in de Belgische competitie). In het tweede seizoen eindigde Antwerp op de zesde plaats. Het bereikte nu wel Play-off I en deed tot het laatste moment mee in de strijd voor Europees voetbal. In de play-off-finale werd Charleroi uiteindelijk met 3-2 verslagen. Na 22 jaar zonder Europees voetbal is Antwerp nu weer van de partij.

Antwerp stroomde in de derde voorronde in en nam het op tegen het Tsjechische Viktoria Pilsen. Het werd een spannend tweeluik. In de eerste wedstrijd wonnen de Belgen met 1-0. In de return kwam Pilsen in de reguliere speeltijd op 1-0 en kreeg Antwerp een rode kaart. Er moest een verlenging aan te pas komen. In die verlenging scoorde zowel Pilsen als Antwerp. Doordat het voor de Belgen een uitgoal betrof, hadden zij aan de uitslag van 2-1 genoeg om de volgende ronde te bereiken.

Tegen AZ krijgt Antwerp niet het meeste vertrouwen van de bookmakers. Een quotering van 4.75 is verbonden aan een Belgische overwinning.

Onderlinge resultaten

AZ en Antwerp troffen elkaar nog niet eerder in een officiële wedstrijd.

Blessures

Bij AZ kan coach Arne Slot niet beschikken over Alec Georgen, Nick Olij en Thomas Ouwejan.

Bij Antwerp staan Daniel Opare en Jonathan Bolingi langs de kant.

AZ – Royal Antwerp FC tip

Beide teams zijn nu heel dichtbij de groepsfase van de Europa League. Antwerp ging tegen Viktoria Pilsen door het oog van de naald, terwijl AZ eenvoudig afrekende met FK Mariupol. AZ lijkt in dit tweeluik de meeste kans te hebben op de winst. De beste AZ – Royal Antwerp FC tip is dat AZ wint met een quotering van 1.65 bij Toto.

AZ – Royal Antwerp FC Kwalificatie Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst AZ: 1.65
Gelijkspel: 3.85
Winst Royal Antwerp FC: 4.75