18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AZ – PSV wedden, tips en quotes 7 april 2018

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: AZ – PSV, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 7 april 2018, 19.45 uur
Beste wedtip: meer dan 3,5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 2,10

Een AZ in goede vorm ontvangt koploper PSV, dat hele goede zaken kan doen op weg naar de landstitel.

Frivool AZ in vorm

Het AZ van John van den Brom maakt dit seizoen indruk met frivool voetbal en goede resultaten. De Alkmaarders staan op een keurige derde plaats. Zeker de laatste weken is de club goed in vorm. De laatste zes Eredivisiewedstrijden leverden vijf overwinningen op. Alleen Feyenoord bleek in De Kuip met 2-1 te sterk.

Toch is die nederlaag tegen Feyenoord typerend voor AZ in topwedstrijden. Vaak laten de Alkmaarders het afweten tegen Feyenoord, Ajax en PSV. Thuis verloor de club dit seizoen van Ajax (1-2) en Feyenoord (0-4). Buitenshuis waren PSV (2-1) en dus Feyenoord ook al te sterk.

Overtuigende uitslagen, geen overtuigend spel

Er moet een klein wonder gebeuren wil PSV over enkele weken niet met de landstitel pronken. De marge op Ajax is zeven punten. Maar hoewel de laatste weken ruime thuisoverwinningen geboekt werden op VVV-Venlo (3-0) en NAC Breda (5-1), houdt het veldspel niet bepaald over. Tegen VVV kon de koploper pas tegen tien Limburgers de score openen.

Doelpunten maken is voor de Eindhovenaren geen probleem. Treffers vallen er genoeg: 76 in 29 competitiewedstrijden. Hirving Lozano (veertien doelpunten), Marco van Ginkel (dertien) en Luuk de Jong (elf) zijn de PSV-topschutters dit seizoen. De equipe van Phillip Cocu heeft genoeg kwaliteiten om toe te slaan als het even niet loopt bij de tegenstander. De wedstrijden tegen VVV en NAC waren daar geen uitzondering op.

Geblesseerd en afwezig

PSV moet het in Alkmaar doen zonder vleugelflitser Steven Bergwijn. Het talent in Eindhovense dienst pakte thuis tegen NAC een gele kaart en is daardoor geschorst. Verder kan Cocu rekenen op een fitte selectie.

John van den Brom mist alleen de langdurig geblesseerden Calvin Stengs, Jeremy Helmer en Marko Vejinović.

Onderlinge geschiedenis

Beide ploegen troffen elkaar op de eerste speeldag in Eindhoven. Toen trok PSV met 3-2 aan het langste eind. De clash in Alkmaar wordt de veertigste AZ-PSV in de competitie. Dertien keer hield AZ de punten in eigen huis, terwijl PSV zeventienmaal won in de kaasstad. De vorige drie ontmoetingen eindigden alledrie in 2-4. In het seizoen 2013-2014 won AZ voor het laatst: 2-1.

AZ – PSV tip

AZ is een lastige kluif, maar PSV beschikt over voldoende kwaliteiten om niet met lege handen terug te hoeven keren naar Brabant. De grootste zekerheid op voorhand lijkt echter dat er tijdens AZ – PSV flink gescoord zal worden. Tip: Over 3,5 goals, bij Toto te vinden met een 2,10 quotering.

AZ – PSV Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst AZ: 2,52
Gelijkspel: 3,46
Winst PSV: 2,52