18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AZ – Feyenoord wedden, tips en quotes 22 april 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: AZ – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: zondag 22 april 2018, 18.00 uur
Beste wedtip: winst Feyenoord
Bookmaker: Toto
Quote: 2.10

De laatste prijs in het Nederlandse voetbal wordt verdeeld: AZ en Feyenoord spelen de finale van de KNVB-beker.

Oogsten na alle lof

Nederlandse voetbalsupporters lijken het unaniem eens over één ding: de ploeg die het meest attractieve spel heeft laten zien dit seizoen is AZ. De Alkmaarders begonnen de jaargang nog wisselvallig met drie nederlagen en een gelijkspel in de beginfase van de competitie, maar daarna vielen de puzzelstukjes op hun plaats. Doelman Marco Bizot excelleert (op zijn fout tegen PSV na), het middenveld van Teun Koopmeiners, Fredrik Midtsjø en Guus Til staat als een huis en aanvallers Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh scoren aan de lopende band.

In de beker werd in de eerdere wedstrijden afgerekend met MVV (2-3), Almere City (0-4), Fortuna Sittard (2-4), PEC Zwolle (4-1) en FC Twente (4-0). Volop doelpunten dus bij de Alkmaarders, waar vooral Weghorst verantwoordelijk voor is, met tegen elke club twee doelpunten behalve tegen Twente, waartegen hij eenmaal doel trof. Het grote mankement van AZ is toch wanneer er gespeeld wordt tegen een van de topclubs Ajax, Feyenoord of PSV. Van deze drie clubs wordt slechts zelden gewonnen. De bekerfinale is een mooie kans hier revanche op te halen.

Alle pijlen op de beker

Vorig seizoen stond Feyenoord op de Coolsingel met de landstitel op zak. Begin dit seizoen werd aan de prijzenkast de Johan Cruijff Schaal toegevoegd. Hierna hoopte coach Giovanni van Bronckhorst door te pakken. Het kampioenschap was dit hele seizoen echter een utopie. PSV en Ajax gingen steeds verder weg en ook AZ gaat voor Feyenoord eindigen in de Eredivisie. Nu maar de beker winnen. Hiervoor werd zelfs een heus trainingskamp belegd in Spanje, waar de spelers naar verluidt weinig zin in hadden.

Eerder in dit bekerseizoen moesten ADO Den Haag (2-0), AVV Swift (4-1), Heracles Almelo (3-1), PSV (2-0) en Willem II (3-0) hun meerdere erkennen in de Rotterdammers. Sam Larsson wist in deze wedstrijden tot vier doelpunten te komen, net als Steven Berghuis. Feyenoord heeft na een wat mindere fase nu de wind weer vol in de zeilen. De laatste zes Eredivisiewedstrijden werden winnend afgesloten. In deze duels moesten AZ (2-1), PEC Zwolle (3-4), Excelsior (5-0), FC Twente (1-3), FC Utrecht (3-1) en Willem II (1-5) eraan geloven.

Onderlinge resultaten

AZ en Feyenoord lieten in de laatste zes onderlinge duels telkens sprankelend voetbal zien. Het was nimmer saai. AZ wist eenmaal met 4-2 te winnen en verder was Feyenoord met 3-1, 0-4, 5-2, 0-4 en 2-1 te sterk. Tijdens die laatste wedstrijd, afgelopen maart, zetten Jean-Paul Boëtius en Nicolai Jörgensen hun ploeg op een voorsprong, waarna Wout Weghorst in de blessuretijd nog iets terugdeed.

Geen nieuwe blessures

AZ moet het stellen zonder Jeremy Helmer, Marko Vejinović, Calvin Stengs, Myron Boadu en Ondřej Mihálik, die allen al geruime tijd langs de kant toe moeten kijken.

Geen Jerry St. Juste bij Feyenoord. Behalve de centrumverdediger kan coach Giovanni van Bronckhorst op al zijn spelers rekenen.

AZ – Feyenoord tip

Beide ploegen zullen deze bekerfinale met beide handen aangrijpen om het seizoen meer glans te geven. Traditioneel heeft AZ het enorm lastig met Feyenoord en dat zal nu niet anders zijn. Tip: een overwinning van Feyenoord met een quote van 2.10 bij Toto.

AZ – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst AZ: 3.30
Gelijkspel: 3.78
Winst Feyenoord: 2.10