18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AZ – Feyenoord voorspelling – wedden, quotes en tip 16 september 2018

Bob Ligthart

Wedstrijd: AZ – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: zondag 16 september 2018, 12.15 uur
Beste wedtip: Feyenoord wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.38

De voetbalzondag in de Eredivisie start met AZ – Feyenoord. De een staat derde en de ander vierde. Een belangrijke wedstrijd dus in de onderlinge concurrentiestrijd. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op AZ – Feyenoord.

Vorm te pakken na misstap

Feyenoord begon slecht aan het seizoen 2017/18. Trenčín bleek te sterk in de kwalificatie van de Europa League. Het Europese seizoen zat er dus gelijk op voor de Rotterdammers. De eerste wedstrijd van de Eredivisie verliep ook dramatisch. Uit bij De Graafschap verloor Feyenoord met 2-0 en daarbovenop kreeg het ook nog twee rode kaarten.

Vanaf dat moment pakte de ploeg van Giovanni van Bronckhorst het op. De week erna stond de derby tegen stadsgenoot Excelsior op het programma. Feyenoord won die wedstrijd met 3-0 en zette daarmee de stijgende lijn in. Heerenveen kon een speelronde later voor eigen publiek ook niet op tegen de club uit Rotterdam, want het onderlinge duel eindigde in 3-5. Thuis tegen NAC won Feyenoord wederom in een doelpuntrijke wedstrijd. Na 90 minuten spelen stond er een stand van 4-2 op het scorebord in Rotterdams voordeel. Het valt dus op dat er de laatste weken zoveel doelpunten vallen in de wedstrijden van Feyenoord. De quote van meer dan 2.5 doelpunten is daarom ook niet hoog. Die voorspelling heeft een quote van 1.44 bij Toto.

Twee wedstrijden op rij niet gewonnen

AZ kende een goed begin van dit Eredivisie-seizoen, maar het moet nu weer gaan winnen om bovenin mee te blijven doen. Deze week kan het dus goede zaken doen tegen een directe concurrent. AZ moet dan wel afrekenen met Feyenoord, terwijl de Rotterdammers volgens de bookmakers de favoriet zijn voor de winst. Als Feyenoord wint, dan heeft dat een quote van 2.38. De quote bij winst voor AZ is hoger, namelijk 2.60. Dat komt ook door de verschillende vorm waarin beide ploegen momenteel verkeren. Waar Feyenoord zijn laatste drie wedstrijden won, wist AZ maar een keer te winnen in de laatste drie duels.

Net als bij Feyenoord, zijn de wedstrijden van AZ ook vaak doelpuntrijk. Alleen tegen Vitesse kwam de Alkmaarse ploeg niet tot scoren. In de drie andere Eredivisie-duels van AZ vielen er vijf doelpunten. Tegen NAC won het met 5-0, tegen Emmen met 1-4 en van Heracles verloor AZ met 3-2.

Laatste onderlinge duels

Als je kijkt naar de recente historie, dan ziet het er slecht uit voor AZ. In de laatste twee seizoenen won Feyenoord vijf keer van de ploeg uit Alkmaar. Het laatste duel was in de KNVB Beker en die wedstrijd eindigde in 0-3 voor de Rotterdammers. In de Eredivisie won Feyenoord dus ook alle onderlinge duels in de afgelopen twee seizoenen. In die wedstrijden vielen er ook veel doelpunten. Vorig seizoen eindigde AZ – Feyenoord in 0-4 en in Rotterdam werd het 2-1. Een jaar eerder wonnen de Rotterdammers met 5-2 en weer met 0-4. Aan de hand van deze statistieken zie je waarom Feyenoord ook deze zondag de favoriet is voor de zege.

AZ – Feyenoord tip

De teams verkeren allebei in een andere vorm. Feyenoord won zijn laatste drie duels en AZ behaalde maar vier punten in de laatste drie wedstrijden. Feyenoord liet de afgelopen seizoenen ook elke keer zien dat het te sterk was voor AZ. De tip voor AZ – Feyenoord is dat Feyenoord wint. Deze voorspelling heeft een quote van 2.38 bij Toto.

AZ – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst AZ: 2.60
Gelijkspel: 3.65
Winst Feyenoord: 2.38