18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AZ – FC Twente KNVB Beker wedden, tips en quotes 28 februari 2018

Daniël van Bokhoven

Wedstrijd: AZ – FC Twente, KNVB Beker
Aanvang: woensdag 28 februari 2018, 18.30 uur
Beste wedtip: winst AZ en over 2.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.60

In de halve finale van de KNVB Beker ontvangt AZ in het eigen AFAS Stadion FC Twente.

Eventuele bekerwinst kroon op seizoen AZ

AZ beleeft een fantastisch seizoen. De Alkmaarders staan in de Eredivisie meer dan stevig op de derde plek en hebben nog uitzicht op plek twee. Dat AZ goed kan voetballen, liet het ook in de laatste competitiewedstrijd weer zien. In eigen stadion werd weliswaar nipt, in de slotfase, hekkensluiter Sparta Rotterdam verslagen, maar er werd zoals zo vaak dit seizoen uitstekend gespeeld. Uiteindelijk werd Oussama Idrissi met zijn doelpunt de gevierde man.

Naast de hoge klassering in de competitie is dus ook bekerwinst een mogelijkheid voor AZ. Daarop zal de ploeg van de John van den Brom gebrand zijn, nadat de finale vorig seizoen werd verloren van Vitesse. Om de halve finale tegen FC Twente te spelen, overleefde AZ al vier rondes. Er werd gewonnen van achtereenvolgens MVV (2-3), Almere City (0-4), Fortuna Sittard (2-4) en PEC Zwolle (4-1).

Beker kan seizoen FC Twente redden

Waar de winst van de KNVB Beker de kroon kan zijn op het seizoen van AZ, is dat voor FC Twente heel anders. De ploeg uit Enschede is in de competitie te vinden op een dramatische zestiende plek, wat aan het eind van het seizoen play-offs voor promotie/degradatie zou betekenen. FC Twente heeft veel moeite met wedstrijden winnen en scoren en dat bleek ook weer in de laatste competitiewedstrijd. Ondanks dat Haris Vučkić FC Twente nog op voorsprong schoot, werd op bezoek bij FC Utrecht uiteindelijk kansloos verloren: 3-1.

Net als AZ overleefde FC Twente al vier rondes om de halve finale te bereiken. Achtereenvolgens werden ONS Sneek (1-3), FC Eindhoven (3-0), Ajax (1-1, winst na strafschoppen) en SC Cambuur (3-1) uitgeschakeld door de ploeg van Gert-Jan Verbeek.

Head to head

Op basis van de twee wedstrijden die AZ en FC Twente dit Eredivisieseizoen tegen elkaar speelden, kan AZ vast rekenen op een plek in de finale. Eerst werd in Alkmaar met 2-0 gewonnen en begin deze maand versloeg AZ in de Grolsch Veste FC Twente met liefst 0-4.

Over het algemeen heeft FC Twente het sowieso lastig in het AFAS Stadion. De laatste overwinning dateert alweer van 2013, toen Younes Mokhtar twee keer het net vond voor zijn ploeg. Van de vier edities daarna won AZ er drie en één keer speelden de ploegen gelijk. De meest recente confrontatie tussen beide ploegen in het bekertoernooi werd wel gewonnen door FC Twente; dat was in 2015, in Enschede. Toen werd het 3-0 voor de Tukkers.

AZ – FC Twente tip

AZ is bezig aan een geweldig seizoen en heeft doorgaans weinig moeite met het net vinden. Het tegenovergestelde geldt voor FC Twente, dat juist veel tegendoelpunten krijgt. Verder zijn wedstrijden tussen AZ en FC Twente vaak goed voor veel doelpunten. Tip: winst AZ en over 2.5 goals, bij Toto gequoteerd op 1.60.

AZ – FC Twente wedden

Quotes bij Toto

Winst AZ: 1.33
Gelijkspel: 4.71
Winst FC Twente: 8.35