18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Atalanta Bergamo – Ajax voorspelling – wedden, quotes en tip 27 oktober 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: Atalanta Bergamo – Ajax, Champions League
Aanvang: Dinsdag 27 oktober 2020, 21.00 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 4.15

Ajax speelt dinsdag weer een Champions League-wedstrijd en het reist dit keer af naar Italië, want Atalanta Bergamo is de tegenstander. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Atalanta Bergamo – Ajax.

Aan kop

Het Champions League-seizoen begon goed voor Atalanta, want de club rekende makkelijk met Midtjylland af. De Italianen wonnen met maar liefst 0-4, waardoor ze aan de leiding gaan in groep D. Atalanta kan bij een overwinning op Ajax een gat van zes punten slaan met de Amsterdammers. De belangen zijn dus erg groot dinsdag.

In de Italiaanse competitie staat Atalanta op de vijfde plaats met negen punten uit vijf wedstrijden. Dit had een stuk beter gekund, want de nummer vijf verloor de laatste twee duels. Napoli was namelijk met 4-1 te sterk en Sampdoria met 1-3. Atalanta moet daarom dinsdag uit een ander vaatje tappen om kans te maken op de winst.

Historische zege

Ajax heeft een lekker weekend achter de rug, want het zette een nieuwe Eredivisie-record. De club won namelijk met 0-13 van VVV-Venlo. Dit is de grootste zege ooit in de Nederlandse Eredivisie. Lassina Traoré kende ook een erg goede dag, want de spits maakte vijf doelpunten. De Amsterdammers zullen door deze laatste wedstrijd met veel zelfvertrouwen naar Italië afreizen.

De zege zorgde er ook voor dat Ajax aan de leiding gaat in de Eredivisie. Dit is in de Champions League nog niet het geval, want de Amsterdamse club verloor de eerste groepswedstrijd. In eigen huis verloor het nipt met 0-1 van Liverpool door een eigen goal van Nicolás Tagliafico. Ajax is daarom de puntloze nummer drie in Groep D.

Blessures

Er zijn aan allebei de kanten niet erg veel problemen met afwezigen. Atalanta mist wat spelers vanwege blessureleed. Dit zijn Mattia Caldara, Pierluigi Gollini en Marco Tumminello. Dit zijn niet de meest bepalende spelers, dus dit hoeft geen probleem te zijn. Ajax moet het zonder Mohammed Kudus doen, want hij raakte in het duel met Liverpool al snel geblesseerd aan zijn meniscus.

Nederlandse invloeden

Er zitten drie Nederlanders bij Atalanta en zij maken samen ook veel minuten. Marten de Roon is een vaste basiskracht, maar raakte afgelopen weekend geblesseerd aan zijn lies. Het is nog maar de vraag of hij de wedstrijd tegen Ajax haalt. Sam Lammers ging van PSV naar Atalanta en maakt ook steeds meer minuten bij zijn nieuwe club. Hans Hateboer moest het afgelopen weekend met een half uur speeltijd doen. We kunnen dinsdag dus niet alleen aan de kant van Ajax Nederlanders verwachten.

Eerste keer

Atalanta en Ajax speelden nog nooit tegen elkaar, dus er zijn geen eerdere onderlinge uitslagen om te analyseren. Atalanta gaat deze eerste wedstrijd wel als favoriet in. Een zege van de thuisclub heeft een quote van 1.76. Een overwinning van Ajax levert een quotering van 3.70 op.

Atalanta Bergamo – Ajax tip

De start van Atalanta was goed in de Champions League, maar in de competitie liep het tegen twee nederlagen op. Bij Ajax begon het toernooi niet zo goed, maar het spel was niet onaardig. De Amsterdammers hebben zaterdag vertrouwen getankt en de verschillen lijken dinsdag klein te zijn. De tip voor Atalanta Bergamo – Ajax is daarom: Gelijkspel. Deze voorspelling heeft een quote van 4.15.

Atalanta Bergamo – Ajax Champions League wedden

Quotes bij Toto
Winst Atalanta Bergamo: 1.76
Gelijkspel: 4.15
Winst Ajax: 3.70