18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

APOEL Nicosia – Ajax voorspelling – wedden, quotes en tip 20 augustus 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: APOEL Nicosia – Ajax, Champions League kwalificatie
Aanvang: dinsdag 20 augustus 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: Ajax wint en beide teams scoren
Bookmaker:Toto
Quote: 2.85

Zonder slag of stoot ging het niet, maar Ajax bereikte uiteindelijk de play-offs van de Champions League. Om voor het tweede jaar op rij CL-voetbal te spelen, moet APOEL Nicosia worden uitgeschakeld. Dit zijn de wedtips en quotes bij APOEL Nicosia – Ajax.

Het houden van de nul is een probleem

Ajax had het nodige te stellen met PAOK Saloniki. Tot diep in blessuretijd van de return mochten de Grieken hopen op een play-off-plek, maar Ajax hield stand. Dat zijn ploeg karakter en veerkracht toonde, moet Erik Ten Hag goed hebben gedaan.

Het aantal tegengoals blijft echter een punt van zorg. Ook tegen VVV slaagde Ajax er niet in de netten schoon te houden. VVV kon laat in de wedstrijd nog iets terugdoen toen het al met 4-0 achterstond, tot woede van de toch nog gepasseerde doelman André Onana. Slechts in 2 van de 6 officiële duels dit seizoen hield de landskampioen de nul. De weddenschap beide teams scoren tijdens APOEL Nicosia – Ajax heeft een quotering van 1.78.

Voor APOEL Nicosia begint de competitie pas op zaterdag 24 augustus, maar wedstrijdritme deden de Cyprioten al op in de tweede en derde voorronde van de Champions League. Het Montenegrijnse Sutjeska werd met gemak opzij gezet. Het elimineren van Qarabag kostte meer moeite. Na een 1-2 thuisnederlaag in het heenduel repareerde APOEL met een 0-2 zege de schade in de return.

Het Champions League-verleden van APOEL

APOEL Nicosia was in 2011/12 de sensatie van de Champions League. De Thrylos bereikten de kwartfinale na Lyon te hebben uitgeschakeld in de achtste finale. Drie seizoenen later trof de Cypriotische ploeg Ajax in de poulefase van de CL.

In Nicosia werd het 1-1, maar in Amsterdam was Ajax met een 4-0 zege duidelijk een maatje te groot. APOEL haalde daarna nog één keer de CL, dat was in 2017/18. Tegen Real Madrid en Tottenham Hotspur hadden de Cyprioten geen schijn van kans, maar Borussia Dortmund werd twee maal knap op een 1-1 gelijkspel gehouden.

Van die selectie uit 2017/18 zijn weinig spelers meer over. Boy Waterman keepte tegen Real, Spurs en Dortmund in 2017, maar bleef dit seizoen vooralsnog op de bank. Andere namen met een Eredivisie-verleden zijn Uros Matic (die tussen 2014 en 2016 voor NAC Breda uitkwam) en André Vidigal (die in 2017/18 voor Fortuna Sittard speelde). Matic bezorgde met zijn goal APOEL een plaats in de play-off.

Doelpuntenregen in Ajax-duels

Ajax bleef in zijn laatste 10 Champions League-uitduels ongeslagen en speelde in de helft van deze wedstrijden gelijk. Gezien de reputatie van Ajax in uitduels lijkt het gerechtvaardigd om in te zetten op een zege van Ajax (quotering van 1.46).

Een lucratievere wedoptie is voorspellen dat APOEL Nicosia wint of gelijkspeelt. Die kans is zeker aanwezig omdat Ajax in 2 van zijn 3 laatste duels op vreemde bodem remiseerde en vorig seizoen op bezoek bij Standard Luik en Dinamo Kiev in de CL-voorrondes eveneens gelijkspeelde.

De weddenschap Ajax wint en beide teams scoren heeft een quotering van 2.85. In vijf van de laatste zes duels van Ajax vielen minimaal meer dan 3.5 goals. Wedden op meer dan 3.5 goals is gequoteerd op 2.48. In drie van die vijf wedstrijden werden in beide helften meer dan 1.5 doelpunt gescoord. Voorspellen dat in beide helften meer dan 1.5 goal wordt gemaakt, heeft een quotering van 3.75.

APOEL Nicosia – Ajax tip

Ajax schudde met moeite PAOK van zich af. APOEL Nicosia lijkt van een minder kaliber dan de Grieken. Een zege van de Amsterdammers in Cyprus mag daarom worden verwacht. Het houden van de nul vormt echter een probleem voor Ajax. Tip bij het wedden op APOEL Nicosia – Ajax: Ajax wint en beide teams scoren, bij Toto gequoteerd op 2.85.

APOEL Nicosia – Ajax Champions League kwalificatie wedden

Quotes bij Toto

Winst APOEL Nicosia: 5.90
Gelijkspel: 4.35
Winst Ajax: 1.47