18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Almere City – Roda JC wedden, tips en quotes 10 mei 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Almere City – Roda JC, Eredivisie
Aanvang: donderdag 10 mei 2018, 20.00 uur
Beste wedtip: winst Roda JC & meer dan 2.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.66

Roda JC beheerst de kunst van het overleven als geen ander. Almere City is de eerste tegenstander in een nieuwe strijd om lijfsbehoud voor de Limburgers.

Opvallende hattrick-held

De eindstanden van de vier periodes in de Eerste Divisie maken duidelijk dat Almere City een seizoen doormaakt van positieve en negatieve uitschieters. De Zwarte Schapen, zoals de bijnaam van de club luidt, begonnen het eerste kwart van het seizoen zwak met slechts twee zeges. Vervolgens was er een bijzondere sterke tweede periode met 20 punten uit 9 duels.

Dat leverde Almere een tweede plaats op in de eindstand van periode 2, vier punten achter promovendus Fortuna. In de derde periode volgde een terugval met negen punten uit evenzoveel wedstrijden. Almere eindigde in periode 4 op de negende plaats, de plek die tevens de eindrangschikking was in het reguliere seizoen.

Dankzij de negende plaats kwalificeerde Almere City zich voor de play-offs. In de eerste ronde was het te sterk voor MVV. Zowel uit als thuis won Almere van de Limburgers. In het heenduel was er een opvallende rol weggelegd voor Damon Mirani. De verdediger scoorde drie goals: met links, rechts en het hoofd. Daarmee maakte hij een perfecte hattrick.

Eindsprint

In de tweede ronde wacht opnieuw een Limburgse opponent. Roda JC had nog een waterkans om play-offs te ontlopen, maar een 2-3 nederlaag tegen ADO Den Haag maakte een einde aan die illusie.

Het thuisverlies was een dissonant in de sterke reeks die de club uit Kerkrade sinds half maart had neergezet. Roda won namelijk vier keer in zijn laatste zeven wedstrijden. Daaronder bevonden zich uitzeges op Vitesse (0-3) en VVV (1-4) en een thuisoverwinning op PEC Zwolle (3-2).

Die goede serie was er mede voor verantwoordelijk dat Roda niet rechtstreeks degradeerde. De Limburgers waren na zes duels nog puntloos en pendelden tot half maart tussen de achttiende en zeventiende plaats.

Doelpuntrijke duels haast verzekerd

Almere City scoort dit seizoen veel (70 goals in 38 competitieduels) maar incasseert eveneens veel doelpunten (76 goals). De play-offduels tegen MVV (zeges van 1-3 en 3-2) vormden daarvan een bevestiging. Elf van de negentien thuisduels in de Eerste Divisie leverden een zege op voor Almere. De Zwarte Schapen wonnen hun vier laatste thuisduels.

Roda JC won drie van zijn laatste vier uitwedstrijden. In drie van die duels vielen meer dan 2.5 goals. Recente duels van Roda zijn haast altijd goed voor doelpunten: in zeven van de laatste negen wedstrijden werden er meer dan 2.5 goals gemaakt.

Play-offhistorie Almere en Roda

Almere City kwalificeerde zich in het seizoen 2014/2015 voor het eerst voor de play-offs. Dat lukte de drie daaropvolgende seizoenen ook. Het behalen van de tweede ronde dit seizoen is een evenaring van de beste prestatie uit 2016. Destijds werd Almere uitgeschakeld door Willem II.

Roda JC neemt voor de vijfde keer deel aan de play-offs om promotie en degradatie. De vier voorgaande keren won de club uit Kerkrade telkens, soms op miraculeuze wijze. In 2009 handhaafde Roda zich door in de finale Cambuur met penalty’s te verslaan. Vier jaar later behoedde Mark-Jan Fledderus, met een raak geschoten vrije trap in de blessuretijd, Roda voor degradatie.

Nagenoeg fitte selecties

Roda JC beschikt, op de reeds langdurig geblesseerde Mitchell Paulissen na, over een volledig fitte selectie. Almere City mist waarschijnlijk zijn clubtopscorer Arsenio Valpoort. Hij heeft last van een enkelblessure.

Almere City – Roda JC tip

Almere City behaalde dit seizoen de meeste punten op eigen veld. De ploeg scoort en incasseert gemakkelijk goals. Roda JC presteert recentelijk zeer goed in uitduels. In Roda’s laatste duels werden bijna altijd meer dan 2.5 goals gescoord. Normaal gesproken is het krachtsverschil tussen een Eerste Divisionist en een Eredivisie-club te groot. Tip: winst Roda JC & meer dan 2.5 goals, bij Toto gequoteerd op 2.66.

Almere City – Roda JC Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Almere City: 2.97
Gelijkspel: 3.69
Winst Roda JC: 2.10