18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – Tottenham Hotspur voorspelling – wedden, quotes en tip 8 mei 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: Ajax – Tottenham Hotspur, Champions League wedden
Aanvang: woensdag 8 mei 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: minder dan 2.5 goals
Bookmaker:Toto
Quote: 2.10

Ajax staat op de drempel van de finale van de Champions League. De Amsterdammers verdedigen een 0-1 voorsprong. Tottenham Hotspur lijkt de kluts kwijt omdat het 4 van zijn laatste 5 duels verloor. Hieronder volgen de wedtips en quotes bij Ajax – Tottenham Hotspur.

Finale bijna een zekerheid op basis van de historie

Ajax won vorige week zijn derde opeenvolgende uitwedstrijd in de Champions League. Tottenham Hotspur werd in de eerste helft van het kastje naar de muur gestuurd. Het overwicht resulteerde in een 0-1 voorsprong.

Na rust kwamen de Spurs beter in hun spel, mede dankzij het inbrengen van Moussa Sissoko voor de geblesseerde Jan Vertonghen. Ajax kreeg echter de beste kans, maar Neres schoot tegen de paal.

Een 0-1 uitzege is goud waard, zeker gezien de statistieken. Slechts één keer in de CL-historie ging een ploeg niet naar de finale nadat het in de halve finale een zege had geboekt in het heenduel. Daarom bedraagt de quotering voor ‘Ajax to qualify’ slechts 1.27. Tottenham is gequoteerd op 3.45 voor het bereiken van de finale.

Telkens op achterstand

Tottenham kan zich echter vastklampen aan het feit dat Ajax geen van zijn laatste CL-thuisduels won. De Amsterdammers kwamen tegen Bayern München, Real Madrid en Juventus telkens op achterstand in de Johan Cruijff Arena.

Zet die traditie zich voort, dan is het raadzaam te kijken naar de weddenschap ‘Tottenham scoort het 1e doelpunt’, die een quotering heeft van 2.13. De weddenschap ‘Tottenham scoort het 1e doelpunt van de 1e helft’ heeft een quotering van 2.61. Een quotering van 2.32. is weggelegd voor ‘Tottenham scoort het 1e doelpunt van de 2e helft’.

Ajax en Tottenham hebben met elkaar gemeen dat ze dit seizoen (vrijwel) altijd scoren in het hoofdtoernooi van de Champions League. Ajax scoorde in al zijn 11 duels, Tottenham in 10 van zijn 11 wedstrijden. Voorspellen dat beide teams scoren, heeft een quotering van 1.57.

Minimale scores

Gezien de scoringsdrift van Ajax dit seizoen, lijkt het een logische optie om te wedden op meer dan 2.5 goals (quotering 1.65). Gezien de belangen is het meer waarschijnlijk dat Ajax zijn voorsprong verdedigt. Bovendien werden er in 6 van Ajax’ laatste 10 CL-duels minder dan 2.5 goals gemaakt

Ook in duels van de Spurs vallen de doelpunten niet als rijpe appelen van de boom. In Tottenhams laatste 5 duels viel er steeds 1 goal. Tottenham verloor 4 van die 5 wedstrijden met de kleinst mogelijke marge. Wedden op minder dan 2.5 goals is gequoteerd op 2.10.

Aangezien Ajax zijn laatste 3 CL-thuisduels niet won, is het een mogelijkheid om te gaan voor de wedoptie ‘X of Tottenham’, gequoteerd op 1.61. Donny van de Beek scoorde in zijn laatste 2 Champions League-wedstrijden. Hij heeft een quotering van 3.55 voor een goal tegen Tottenham.

Ajax- Tottenham Hotspur tip

Ofschoon Ajax dit seizoen bij de vleet scoort, is het niet waarschijnlijk dat het duel tegen Tottenham een doelpuntenfestijn wordt. In de laatste 5 duels van de Spurs viel er telkens maar 1 goal. Gezien de grote belangen zal het accent meer op de verdediging liggen. Tip bij het wedden op Ajax – Tottenham Hotspur: minder dan 2.5 goals, bij Toto gequoteerd op 2.10.

Ajax – Tottenham Hotspur Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 2.11
Gelijkspel: 3.70
Winst Tottenham Hotspur: 3.50