18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – sc Heerenveen voorspelling – wedden, quotes en tip 22 januari 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Ajax – sc Heerenveen, TOTO KNVB Beker
Aanvang: dinsdag 22 januari 2019, 20.45 uur
Beste wedtip: winst Ajax
Bookmaker: Toto
Quote: 1.05

Ajax – sc Heerenveen staat voor de tweede keer in drie dagen op het programma. Op 20 januari werd het namelijk 4-4 in een knotsgek duel in Amsterdam. Nu staan beide teams tegenover elkaar in het kader van het bekertoernooi. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel Ajax – sc Heerenveen.

Nummer twee

De Amsterdammers kregen in speelronde 18 van de Eredivisie wel een uitgelezen mogelijkheid om de koppositie van PSV over te nemen. De Eindhovenaren speelden namelijk met 2-2 gelijk op bezoek bij promovendus FC Emmen. Ajax nam het dus op tegen sc Heerenveen. Het leek een makkelijk middag te gaan worden voor Ajax want na 45 minuten spelen stond het 3-1 voor de Amsterdammers. Niks bleek minder waar, want de Friezen kwamen terug tot 3-3 en daarna zelfs tot 4-4. Ajax moest genoegen nemen met een gelijkspel en daarmee verzuimde het om PSV van de eerste plaats te stoten.

Ajax begon het bekertoernooi met een uitwedstrijd tegen Te Werve. De ploeg van Erik van ten Hag hadden geen kind aan de amateurclub. Het werd maar liefst 0-7 voor Ajax. In de tweede ronde kreeg Ajax bezoek van eerstedivionist Go Ahead Eagles. Ook in dat duel kende Ajax weinig problemen. Het werd uiteindelijk 3-0. In de achtste finale had Ajax in Kerkrade de grootste moeite met Roda JC. Na negentig minuten spelen stond het 1-1 en ook na de verlenging was er nog altijd geen winnaar. Uiteindelijk nam Ajax de strafschoppen beter en zat het in de koker voor de kwartfinale.

Ajax is dus bezig aan een goed bekertoernooi en ook in eigen huis zijn de Amsterdammers erg sterk. Heerenveen is dus gewaarschuwd. De bookmakers zien Ajax als de grootste kanshebber voor de overwinning. Een quotering van 1.05 is verbonden aan een Amsterdamse overwinning. Verder staat een gelijkspel op 10.75 en een Friese overwinning op 25.50.

Kleurloos seizoen

Sc Heerenveen is bezig aan een vrij kleurloos seizoen. De Friezen zijn terug te vinden op de tiende plaats met 20 punten uit 18 wedstrijden. Met name in de thuiswedstrijden lukt het ze nog niet om echt te imponeren. Dit seizoen werd er in eigen huis alleen gewonnen van Fortuna Sittard (3-1).

Het bekeravontuur begon voor de Friezen met een uitwedstrijd tegen Katwijk. Heerenveen had de grootste moeite met die ploeg en er moest een verlenging aan te pas komen. In die verlenging zorgde Sam Lammers er in de 117e minuut voor dat er opgelucht ademgehaald kon worden in het Friese kamp. Hierna lootte Heerenveen weer een uitwedstrijd tegen een amateurploeg. Ditmaal reisden de Friezen af naar Heerlerheide voor het duel met Groene Ster. Heerenveen wist uiteindelijk met 1-3 te winnen. Ook het derde duel was tegen een amateurploeg, ODIN’59 was ditmaal de tegenstander. In het stadion van Telstar kwam Heerenveen in de tweede minuut op achterstand door een goal van Mitchel Bormann. De Friezen herpakten zich en wonnen uiteindelijk met 1-3.

Onderlinge resultaten

Ajax – sc Heerenveen stond 27 keer eerder op het programma. Ajax won 21 keer en Heerenveen pas 3 keer. De laatste editie van Ajax – sc Heerenveen eindigde dus in een 4-4 spektakelstuk. De eerdere ontmoeting in Heerenveen eindigde in een eenvoudige 4-0 overwinning voor Ajax.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Ajax kan men geen beroep doen op Zakaria El Azzouzi (liesblessure), Hassane Bandé (enkelblessure) en Nicolas Tagliafico (blessure onbekend).

Bij sc Heerenveen zijn de volgende spelers niet inzetbaar: Morten Thorsby (voetblessure), Jan Bekkema (blessure onbekend), Dave Bulthuis (knieblessure), Ben Rienstra (schorsing) en Yuki Kobayashi (schorsing).

Ajax – sc Heerenveen tip

Ajax is goed bezig in zowel het bekertoernooi als de competitie. Heerenveen heeft tot nu toe enkel tegen amateurploegen gespeeld en ook dat ging niet altijd van een leien dakje. De beste Ajax – sc Heerenveen tip is dat Ajax wint met een quotering van 1.05 bij Toto.

Ajax – sc Heerenveen TOTO KNVB Beker wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1.05
Gelijkspel: 10.75
Winst sc Heerenveen: 25.50