18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – NAC wedden, tips en quotes 4 februari 2018

Michiel Kuipers

Wedstrijd: Ajax – NAC, Eredivisie
Aanvang: 4 februari 2018, 16.45 uur
Beste wedtip: Ajax wint en houdt de 0
Bookmaker: Toto
Quote: 1.80

Ajax en NAC treffen elkaar in de ArenA.

Amsterdammers geloven nog in de titel

Ajax staat op de tweede plek in de Eredivisie, op zeven punten achterstand van koploper PSV. In de laatste vijf wedstrijden veroverden de Amsterdammers dertien punten, evenveel als de Eindhovenaren. Terwijl de koploper fel wordt bekritiseerd door heel Nederland over het slechte spel, voetbalt Ajax attractief.

De Amsterdammers brachten de achterstand al terug van tien tot vijf punten in een halve week, maar verder dan dat kwam Ajax nog niet. Tot overmaat van ramp verspeelde de kampioen van 2014 ook nog twee punten op het knollenveld in en tegen Utrecht, waardoor de achterstand opliep tot zeven punten.

Toch zijn de Godenzonen nog niet paniek en hebben zij er alle vertrouwen in dat het nog goed gaat komen. Matthijs de Ligt vertelde na de wedstrijd in Utrecht nog niet van slag te zijn: “We staan er minder goed voor dan vorige week, laat dat duidelijk zijn, maar zeven punten is nog overbrugbaar.”

Bredanaars moeten punten pakken

Promovendus NAC vinden we na twintig speelronden op plek zestien. De Bredanaars zijn de winterstop niet goed uitgekomen. In de twee wedstrijden na de winterstop werden er nul punten behaald. Er werd verloren van respectievelijk PEC Zwolle (1-0) en VVV (0-1). In de afgelopen vijf Eredivisiewedstrijden werd er maar één keer gewonnen, in eigen huis met 3-1 van Utrecht. De andere vier wedstrijden werden allemaal met één doelpunt verschil verloren.

In de wedstrijden tegen mede-degradatiekandidaten laat NAC veel punten liggen. In de vijf wedstrijden waarin het speelde tegen de ploegen tussen plek dertien en achttien werden maar vijf punten bij elkaar gesprokkeld. Tegen Sparta en Willem ll werd gelijkgespeeld en van Twente en Roda werd verloren. Alleen van Groningen werd er gewonnen.

Teamnieuws

Ajax kan nog altijd niet beschikken over Kasper Dolberg. De Deen ligt er al een tijdje uit met een voetblessure, waardoor Klaas-Jan Huntelaar naar alle waarschijnlijkheid weer in de spits zal staan.

NAC moet het zonder Nigel Bertrams doen. De doelman kreeg in het duel met FC Twente een rode kaart. Nu Andries Noppert is vertrokken, zijn Bertrams en de Australiër Birighitti de enige keepers in de selectie.

Historie en stats

NAC was de afgelopen twee seizoenen niet actief in de Eredivisie, waardoor de laatste wedstrijd voorafgaand aan deze jaargang tussen deze teams op 19 april 2015 plaatsvond. Destijds zorgde de Bredanaars voor een stunt door een punt mee te nemen uit de ArenA: 0-0. De laatste keer dat NAC zegevierde was in 2008 voor de KNVB Beker. In competitieverband moeten we zelfs terug naar 2003 voor de laatste NAC-zege op Ajax: 4-2.

De ontmoeting tussen beide ploegen eerder dit seizoen was voor NAC een nachtmerrie. Ajax kwam langs en gaf de Bredanaars met 0-8 op de broek.

Ajax – NAC tip

Ajax is dit seizoen goed bezig in eigen huis en laat daar weinig punten liggen. Ook heeft het de minst gepasseerde verdediging. NAC daarentegen scoort moeilijk en won nog maar één keer buitenshuis, Dat was weliswaar in de Kuip tegen Feyenoord, maar toch zijn de Amsterdammers duidelijk de favoriet. Daarom is de tip dat Ajax wint zonder tegendoelpunten te krijgen. Bij Toto vind je deze weddenschap met een 1.80 quotering.

Ajax – NAC Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1.07
Gelijkspel: 9.74
Winst NAC: 21.00