18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax – Heracles wedden, tips en quotes 8 april 2018

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Ajax – Heracles, Eredivisie
Aanvang: 8 april 2018, 16.45
Beste wedtip: winst Ajax en Over 2,5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1,22

Na een ontsnapping in Groningen is Ajax uit op revanche. Tegen Heracles wil Ajax de handen van het thuispubliek op elkaar krijgen.

Kampioen van het rechterrijtje

Na het verlies van afgelopen week tegen Heerenveen en het eerdere gelijkspel van die week ervoor tegen Vitesse, lijkt Heracles af te haken in de strijd om de play-offs. Trainer John Stegeman liet weten, na het opgelopen euvel tegen Heerenveen, niet met doelstellingen bezig te zijn. Volgens hem moet iedere wedstrijd worden gewonnen.

De Heraclieden waren bezig aan een ongeslagen reeks, drie wedstrijden werden achtereen gewonnen en uit tegen Vitesse werden de punten gedeeld. Vorig jaar eindigde Heracles als ‘kampioen van het rechterrijtje’ op een tiende plek. Willen de Almeloërs voor de tweede keer in de geschiedenis Europees voetbal halen, dan moeten zij stunten tegen één van de topploegen. In het Polman stadion wacht namelijk nog het treffen met AZ en FC Utrecht.

Ajax moet winnen

Om de druk op PSV te houden, moet Ajax thuis winnen van Heracles. Met de wetenschap dat PSV een lastige uitwedstrijd op het programma heeft staan tegen AZ, kan het een mooi weekend worden voor de Ajacieden. De huidige vorm van Ajax is echter wispelturig. Klinkende overwinningen op Heerenveen (4-1) en uit tegen Sparta (2-5) worden afgewisseld met een nederlaag bij Vitesse en een gestolen overwinning bij FC Groningen. Thuis zijn de Amsterdammers de laatste zes wedstrijden ongeslagen en de thuiswedstrijden zijn – op de bloedeloze 0-0 tegen ADO Den Haag na – een garantie voor veel doelpunten.

Onderlinge geschiedenis

De laatste keer dat de clubs elkaar troffen, was tijdens de start van het seizoen. Dankzij een fraaie knal van Kuwas ging Heracles er toen met de winst vandoor. Over de laatste vijf ontmoetingen gezien komt Ajax als winnaar uit de bus; driemaal gingen de Amsterdammers er met de eindzege vandoor, één keer werd het een gelijkspel en bij de meest recente ontmoeting pakte Heracles de drie punten.

Op bezoek in Amsterdam lukte het Heracles één keer om te winnen van Ajax, in 1964 prijkte er een 1-4 zege op de zwart-wittelevisies. Tevens valt ook op dat Ajax de afgelopen jaren thuis weinig tot geen treffers incasseert tegen Heracles.

Geblesseerd en afwezig

Bij Ajax keert Kasper Dolberg waarschijnlijk weer terug bij de wedstrijdselectie. De Ajacieden moesten het al enige tijd doen zonder de Deense spits, die vorige week al dicht tegen een rentree aan zat.
Ajax mist zijn spelmaker Frenkie de Jong en moet Joël Veltman na zijn rode kaart tegen Groningen de wedstrijd vanaf de tribune bekijken.

Bij Heracles is nagenoeg iedereen fit. Alleen verdediger Jeff Hardeveld ontbreekt, hij kampt met een knieblessure.

Ajax – Heracles tip

Ajax is uit op revanche na het puntverlies in Almelo eerder dit seizoen. Tevens worden de Heraclieden op bezoek in de Arena dikwijls met lege handen naar huis gestuurd. Tip: winst voor Ajax en meer dan 2,5 goals, bij Toto te vinden met een 1,22 quotering.

Ajax – Heracles Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Ajax: 1,08
Gelijkspel: 9,44
Winst Heracles: 18,88